HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Ny hyresmodell ger stora variationer i Flen

Flen Det är stor variation på de nya hyrorna i Flen. Som mest höjer Flens Bostads AB med 3,4 procent. Som minst får hyresgästerna ingen höjning alls.
Foto: Monika Steczkó
Flens Bostads AB har infört en modell med systematisk hyressättning.

Överenskommelsen som Flens Bostads AB och Hyresgästföreningen träffat innebär att hyrorna i år höjs med i genomsnitt 1,9 procent. För garage, carportar eller bilplatser hålls hyrorna oförändrade.

Men för de enskilda hyresgästerna blir det stora variationer beroende på var de bor. Höjningen varierar mellan 0 och 3,4 procent.

Läs ocksåSjöbohem höjer hyrorna

Att det slår så olika beror på att Flens Bostads under förra året gick över till en modell som bygger på systematisk hyressättning. Något som innebär att varje enskild lägenhet bedöms och poängsätts utifrån hyresgästernas värderingar.

Utöver de ordinarie hyresjusteringarna får vissa hus och lägenheter där det under året gjorts standardhöjningar av vissa slag en extra riktad höjning. De berörda hyresgästerna ska ha fått särskild information om detta.

Läs också Hyresuppgörelse klar i Perstorp Salems kommun: vi betalar inte tillbaka några hyror Förhandling om höjda hyror i Stenungsund Kungälvsbostäder vill höja hyran

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.