Annons

Fler lägenheter i Hackås tack vare ekonomiskt stöd

Berg Ekonomiskt stöd på drygt en miljon kronor möjliggör bygget av sex hyresrätter i Hackås.

Den 10 oktober 2017 beslutade Länsstyrelsen för Jämtlands län om utbetalning av investeringsstöd på drygt en miljon kronor för nybygge av tre bostadshus i Hackås.

De planerade, och nu finansierade, husen kommer att rymma totalt sex hyreslägenheter. Det är Bergs Hyreshus AB som får investeringsstödet på 1 037 400 kronor för att kunna genomföra bygget i Hackås.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Ärendet är det första för hyresbostäder i Jämtlands län och som utbetalas i enlighet med den nya förordningen från i fjol.
Regeringen har avsatt 2,7 miljarder kronor för år 2017, och därefter 3,2 miljarder kronor årligen 2018–2020, för att främja byggandet av fler hyresrätter och studentbostäder med rimliga hyror och låg energianvändning i Sverige.

Annons

Stödet kan sökas av fastighetsägare, innehavare av tomträtt eller någon som anordnar bostäder på ofri grund från den 1 januari 2017. Åtgärderna får inte ha påbörjats före ansökan.

Läs mer om kartläggningen av investeringsstödet i Norrland i nästa nummer av Hem & Hyra som utkommer den 1 november.

Annons
Läs ocksåGinzas grundare bygger hyresrätter och får Fåglum att blomstra: "En får ju ha lite roligt!"Ginzagrundaren Hasse Haraldsson bygger hyresbostäder och får Fåglum på Västgötaslätten att frodas.
Läs också Kommunens känga till regeringen: ”Orimligt att bli lämnad så ensam” Mögliga skrubbar och källarrum utan brandskydd – här är batteriboomens baksida 95-årig kvinna störde grannarna – fick kontraktet uppsagt: "Stor påfrestning" Hyresgäster slipper chockhöjd hyra – bankbolag får rätt till 40 miljoner i statligt bidrag

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.