Annons

Flera brister har åtgärdats i Tranåsfastighet

Tranås Till hösten väntas beslut om det blir någon tvångsförvaltning av den misskötta fastigheten i Tranås. Fastighetsägaren har åtgärdat de mest akuta bristerna.

Tranås Tidning har pratat med Björn Thomas Höen, som representerar fastighetsägaren till Granitgatan 5. Enligt Höen har fastighetsägaren kommit ganska långt med att åtgärda de brister kommunen ställt krav på åtgärder om.

– Vi har fixat tvättstugan, lagat vattenläckor, målat fönster och tvättat tak. Dessutom har vi städat bort en del skrotbilar från parkeringen. En del av dem tillhör inte våra hyresgäster. Vi har börjat med det mest kritiska, säger han till Tranås Tidning.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Både kommunen och Hyresgästföreningen avvaktar till hösten med ny inspektion och med att eventuellt väcka frågan i hyresnämnden om tvångsförvaltning, berättar Tranås Tidning.

Läs mer:

Annons

Farlig hiss kunde användas – trots förbud

Läs ocksåRiskerar förlora sitt hyreskontrakt – hyrde ut åtta nätter via AirbnbAirbnb och pengar.

Beslut om tvångsförvaltning i Tranås läggs på is

Hot om böter om inte brister åtgärdas i Tranås

Annons

Beslut om tvångsförvaltning i Tranås kan sakna lagstöd

Läs ocksåStörningsjouren hittade kvinna inlåst i förråd – värden vill vräka en man i husetGrovkornig närbild på en uppbruten vit dörr. Ovanpå inklippt text: "Det är obehöriga i källare. Det hörs bankningar. Åk inte ensam på denna." En hyresgäst riskerar vräkning efter att hans besökare stört grannarna.

Hyresvärd i Tranås riskerar tvångsförvaltning

Läs också Tom bor i möglet - har väntat drygt ett år på hjälp från Hyresgästföreningen Öppnade utan byxor på annan adress – förlorar sitt hyreskontrakt Valentino fick inte byta lägenhet – kostade honom jobbet

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.