Annons

Flera hundra cyklar rensas bort från Campus

Växjö I veckan pågår stor cykelrensning på Campus i Växjö. Upp emot 400 cyklar som ingen vill kännas vid räknar Hyresbostäder med att samla in. De som inte är skrotfärdiga tar polisen hand om.


Växjö är en cykelstad. Inte minst för studenterna som bor på Campus. Men när studenterna slutar eller åker på sommarlov är det flera hundra cyklar som bara lämnas, utan att någon vill ha dem. Foto: Annika Wallsson


Släpet blir snabbt fullt när Birgitta Kämpe, Hoda Salahi och Hami Hedayat lastar omärkta cyklar på Campus.
Foto: Annika Wallsson

Cykelrensning på Campus i Växjö infördes år 2000. Sedan dess har Hyresbostäder gjort rensningen vart annat eller vart tredje år. Och just nu pågår det för fullt. Cyklar som har blått buntband på sig lämnas. Resten packas på släp och körs till ett tillfälligt cykelförråd vid huvudkontoret på Dalbo.

Annons
– Vi samarbetar med polisen så det är polisen som får göra bedömningen av vilka cyklar som ska skrotas och vilka cyklar som polisen vill ta hand om, berättar Cissi Carlsson, områdesansvarig på Campus.
Men om man glömt att märka sin cykel och upptäcker att den är borta, är det kört då?
– Det är ingen fara, kan man tala om hur den ser ut och har nyckeln så får man hämta den hos oss och har cykeln gått till polisen så får man kontakta dem, säger Cissi Carlsson.
Studenterna i de 2 242 lägenheterna har tidigare fått information från Hyresbostäder om vad som ska ske och när. Ett blått buntband har delats ut, att fästa på cykeln, till dem som vill ha kvar sin cykel.
Senast det begav sig med cykelrensning, 2008, samlades omkring 600 omärkta cyklar in på Campus. I år blir det färre, uppskattningsvis närmare 400 cyklar.

Annons
Läs också Smarta tips för att hyra ut din bostad enklare Ljus i tunneln ska öka tryggheten Förbud mot bollspel i bostadsområden i Kristinehamn Hyresvärden: Syrenerna måste bort! Kattplågan i sandlådan avklarad "Visst får man ha pool på egen täppa"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.