Annons

Flerfamiljshus brann ner i Borås

Västra Götaland Larmet gick klockan 21.20 i lördags. När Räddningstjänsten kom fram till det gula trähuset på Gässlösavägen 29 i Borås var det fullt övertänt. Tre familjer blev hemlösa.
Lågorna stod riktigt höga och rökutvecklingen var enorm när ett flerfamiljshus brann ner till grunden. Det gick fort när tre familjer blev av med allt de äger och har.
Räddningstjänsten säger att det går fort för elden att sprida sig, av brandgaserna blir det en explosion som påskyndar förloppet. En kvinna fick hjälp att ta sig ut ur huset av Räddningstjänsten som ställde upp en stege.
Polisen håller nu på att göra en teknisk utredning över hur branden startade. Polisen säger till Hem & Hyra att det kan ta flera veckor innan utredningen är klar, om det ens går att få fram orsaken.
 

Annons
Läs också Guide till hemförsäkringar Två personer omkom i lägenhetsbrand i Östersund: "Fruktansvärt tragiskt" Krossade ett fönster och orsakade brand i lägenheten: "Jag måste ha gått i sömnen" Skulle äta pommes frites och lökringar – orsakade skador för 787 000 kronor Räddningstjänsten kritiska mot kommunens missbruksboende - hög risk att fler dör Brand i lägenhet under flytt – hyresgästen måste betala 1,5 miljoner

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.