HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Flyttade aldrig in – krävs på tio månaders hyra

Lund Två Lundabor kräver pengar av varandra efter ett misslyckad inneboendelösning. Nu ska kronofogden och tingsrätten avgöra tvisten.

En av männen har en lägenhet på Klostergården i södra Lund. Förra sommaren försökte han ta in en inneboende i ett av rummen. Han hittade en villig person och skrev ett inneboendekontrakt för två terminer. Men sedan gick något fel. Det visar flera handlingar från Lunds tingsrätt.

Läs ocksåVar fjärde positiv till inneboendeVar fjärde svensk kan tänka sig att ha en inneboende, visar en undersökning från Kantar Sifo.

Hyresgästen flyttade aldrig in i rummet och ville istället ha tillbaka sin deposition, 4500 kronor som han hade hunnit betala till hyresvärden. Han vände sig till kronofogden för att få hjälp med sitt krav.

Nu har hyresvärden svarat med ett eget krav, på 40 000 kronor. Han menar att det finns ett hyresavtal på två terminer som aldrig har sagts upp. Nu vill han ha in hyrorna för den perioden trots att hans inneboende aldrig flyttade in.

Läs också Kvinna hittad död i förråd – inneboende vräks Inneboende betalade för mycket i hyra Inneboende kräver tillbaka överhyra Airbnb-domen: Turister får betala mer än jobbresenärer

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.