Annons

Flyttade aldrig in – krävs på tio månaders hyra

Lund Två Lundabor kräver pengar av varandra efter ett misslyckad inneboendelösning. Nu ska kronofogden och tingsrätten avgöra tvisten.

En av männen har en lägenhet på Klostergården i södra Lund. Förra sommaren försökte han ta in en inneboende i ett av rummen. Han hittade en villig person och skrev ett inneboendekontrakt för två terminer. Men sedan gick något fel. Det visar flera handlingar från Lunds tingsrätt.

Annons
ANNONSGuide till hemförsäkringar

Hyresgästen flyttade aldrig in i rummet och ville istället ha tillbaka sin deposition, 4500 kronor som han hade hunnit betala till hyresvärden. Han vände sig till kronofogden för att få hjälp med sitt krav.

Nu har hyresvärden svarat med ett eget krav, på 40 000 kronor. Han menar att det finns ett hyresavtal på två terminer som aldrig har sagts upp. Nu vill han ha in hyrorna för den perioden trots att hans inneboende aldrig flyttade in.

Annons
Läs också Så vill regeringen stoppa överfulla "madrasslägenheter" - nu införs tuffare regler mot inneboende Kvinna satte in kök till inneboende – förlorar hyresrätt: "Tycker att det var hårt" Inneboende tvingade under knivhot man på pengar – döms för människorov Kvinna satt i fängelse och lät sin mamma bo i lägenheten – förlorar kontraktet Maria får bo kvar – utan inneboende: ”Jag måste ta ett beslut om framtiden”

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.