Annons

Flyttade till Norge – vill behålla lägenheten i Jönköping

Jönköping Hyresvärden menar att paret har flyttat till Norge och att de hyr ut sin lägenhet i Jönköping i andra hand utan lov. Nu hotas de av vräkning.
Foto: Jenny Knutsson
Hyresnämnden i Jönköping ska ta ställning till om paret ska få behålla lägenheten i Jönköping där de inte längre är folkbokförda.

Hyresgästerna flyttade in i lägenheten 2009. I våras fattade hyresvärden Riksbyggen misstankar om att paret inte längre bor i lägenheten utan hyr ut den i andra hand utan tillstånd. Värdens undersökning visade att mannen utvandrade till Norge 2011, där han också driver flera företag, medan kvinnan ska ha gjort samma sak i februari i år. Samtidigt är en helt annan person skriven i lägenheten, enligt folkbokföringen.

I en ansökan till hyresnämnden begär Riksbyggen genom sitt juridiska ombud att hyresavtalet ska upphöra eftersom paret inte längre bedöms ha behov av lägenheten. Det påpekas bland annat att bostadskön i Jönköping är lång och att hyresvärden vill kunna hyra ut lägenheten till någon som behöver den bättre.

Annons
ANNONSGuide till hemförsäkringar

I ett svar till hyresnämnden motsätter sig mannen uppsägningen och förnekar att lägenheten hyrs ut i andra hand. Han medger att en annan person är skriven i samma lägenhet men menar att det inte är något fel då det inte står i hyreskontraktet att det skulle vara otillåtet. Mannen förklarar att han arbetar i Norge och pendlar fram och tillbaka.

Hyresnämnden har ännu inte avgjort ärendet.

Annons
Läs också Riskerar förlora sitt hyreskontrakt – hyrde ut åtta nätter via Airbnb Mormor Ingrid ville hjälpa barnbarn - nekas hyra ut i andra hand av domstol Så rundar Annie bostadskön - söker på egen hand: “Värdarnas krav helt orimliga” Anmäld 829 gånger för fejkboende – grannfejd avgjord i rätten: ”Allt är fabricerat” Bodde i Nigeria i fyra år – lägenhetsbluffen avslöjades av felanmälan

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.