Annons

Flyttade till Norge – vill behålla lägenheten i Jönköping

Jönköping Hyresvärden menar att paret har flyttat till Norge och att de hyr ut sin lägenhet i Jönköping i andra hand utan lov. Nu hotas de av vräkning.
Foto: Jenny Knutsson
Hyresnämnden i Jönköping ska ta ställning till om paret ska få behålla lägenheten i Jönköping där de inte längre är folkbokförda.

Hyresgästerna flyttade in i lägenheten 2009. I våras fattade hyresvärden Riksbyggen misstankar om att paret inte längre bor i lägenheten utan hyr ut den i andra hand utan tillstånd. Värdens undersökning visade att mannen utvandrade till Norge 2011, där han också driver flera företag, medan kvinnan ska ha gjort samma sak i februari i år. Samtidigt är en helt annan person skriven i lägenheten, enligt folkbokföringen.

I en ansökan till hyresnämnden begär Riksbyggen genom sitt juridiska ombud att hyresavtalet ska upphöra eftersom paret inte längre bedöms ha behov av lägenheten. Det påpekas bland annat att bostadskön i Jönköping är lång och att hyresvärden vill kunna hyra ut lägenheten till någon som behöver den bättre.

Annons
ANNONSSmarta tips för att hyra ut din bostad enklare

I ett svar till hyresnämnden motsätter sig mannen uppsägningen och förnekar att lägenheten hyrs ut i andra hand. Han medger att en annan person är skriven i samma lägenhet men menar att det inte är något fel då det inte står i hyreskontraktet att det skulle vara otillåtet. Mannen förklarar att han arbetar i Norge och pendlar fram och tillbaka.

Hyresnämnden har ännu inte avgjort ärendet.

Annons
Läs också Kvinna hyrde ut rum i villa – trots att hon var vräkt: "Flyttat ut saker på gatan" Jurist stämde sin hyresgäst – tvingas själv betala flera hundra tusen: "Ren hämnd" Johnny ville rädda sin bror från hemlöshet – klassas som svartuthyrare: ”De har skapat ett problem som inte finns” 83 hushåll uppsagda på dagen – nu kämpar de mot värden: ”Märkte att det började osa katt” Förnekar svart uthyrning – säger hon bor med exmaken och hans nya fru

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.