HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Annons

Flyttvägrande dotter förlorade i hyresnämnden

Dalsland Dalslandspar ville sälja villan, men den hyresgästande dottern vägrade flytta. Nu ger hyresnämnden föräldrarna rätt.

En ovanlig hyrestvist i Dalsland har blivit ett fall för Hyresnämnden i Göteborg. Ärendet rör en villa, som varit uthyrd i tretton år. Värden är ett föräldrapar och hyresgästen är deras, nu fyrtioåriga, dotter.

I somras meddelade föräldrarna att de ville sälja fastigheten och att dottern därför behövde flytta. Dottern vägrade och lät sig heller inte delges den skriftliga uppsägningen. Först i november förra året lyckades en delgivningsman från länsstyrelsen med delgivningen.

Annons
Läs ocksåEvas hyresvärd skrev dotterns namn på kontraktet: "Det går inte att bo där"Eva Bergqvist upplevde en mardrömsliknande tid som hyresgäst med andrahandskontrakt.

Innan den sista februari skulle dottern ha lämnat huset. Men eftersom hon fortfarande bor kvar vände sig föräldrarna till hyresnämnden. I sin framställan säger hyresvärdarna att de vill att hyresavtalet ska upphöra eftersom de har för avsikt att sälja. De hänvisar till det sjätte stycket i den 46:e paragrafen i jordabalkens tolfte kapitel.

Nämnden ger föräldrarna rätt. Den slår även fast att dottern haft ett så kallat ”skäligt rådrum” eftersom hon ända sedan slutet av förra sommaren varit medveten om uppsägningen. Fram till den femtonde maj kan dottern överklaga nämndens beslut.

Annons
Läs också Fick inte vräka 59-årig kvinna – köpte ut henne för 700 000: "Kan bli olustigt" Uppsagd hyresgäst hade knarkfabrik i lägenheten Uppsagd rökare får bo kvar i rökfritt hus Fick andra chans att bo kvar – ska ha hotat att ”slakta” värdens personal

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.