Annons

Fogden tar fastighet

Sandviken ​Lytkina Fastighetsförvaltning som äger fastigheter i Krylbo och Storvik är på obestånd. Företaget har skulder till Swedbank på 1,7 miljoner kronor och nu tar kronofogden fastigheten i Krylbo i mät sedan banken inte fått sina pengar. Företaget och banken kom i Falu tingsrätt i fjol överens om att alla skulder skulle betalas senast 1 oktober. Men så skedde inte och Swedbank vände sig till Kronofogden som begärde utmätning av fastigheten.

​Det har skrivits och talats mycket om kvinnan bakom Lytkina Fastighetsförvaltning och hennes sätt att driva företaget. Bland annat ska hon ha satt i system att kräva avflyttade hyresgäster på betalning för dålig städning. Nyligen dömdes hon till fängelse i åtta månader för bland annat skattebrott men rykten säger att hon lämnat landet.
En av de hyresgäster i Storviksfastigheterna som Hem&Hyra talat med vill inte prata om sin värd:
– Jag betalar hyran och så är det bra med det!
En annan hyresgäst tycker att underhållet är fruktansvärt eftersatt men säger sig ändå trivas bra i sin lägenhet:
– Vi hör inget av värden. Hon höjer hyran och skriver att vi ska höra av oss om det är något. Mer vet vi inte.
Kronofogden förbereder nu tvångsförsäljning av fastigheten i Krylbo.
Varken Hyresgästföreningen i Gävle eller Falun har hittills drivit några ärenden rörande Lytkina Fastighetsförvaltning.

Annons
Annons
Läs också Guide till hemförsäkringar Varannan värd skickar sena hyror direkt till inkasso – Amanda fick anstånd och klarade sig Kvinna kapar lägenhet – trots sju vräkningsförsök vägrar hon flytta: "Jag har ingenstans att ta vägen" "Smutstvätt är skräp" – det här händer med dina prylar Krisande hyresvärd förlorar hus – hundra hushåll påverkas av ekonomisk krasch Här är det dyrast att bli vräkt – stora skillnader i Kronofogdens flyttnota: "Orimligt!"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.