Annons

Fokus på boende inför valet

Sunne Hur ser framtidens boende ut i Sunne och Torsby? Nästa vecka kommer Hyresgästföreningen till de bägge kommunerna för att uppmärksamma bostadspolitiken.

Valrörelsen är igång och Hyresgästföreningen engagerar sig för att driva sina frågor.

En sak de försöker sätta fokus på är bland annat att den svenska hyressättningsmodellen ska utvecklas och behållas.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

-Vi vill naturligtvis också att det ska byggas mer till rimliga priser! I våra samtal med hyresgäster uppmanar vi dem att gå och rösta. Men också att kritiskt granska alla partiers förslag kring hur de vill hantera framtidens boende. Därför är vi nu ute på gator och torg i många kommuner i vår region för att samtal med människor om hur de tänker kring sitt hem och sitt bostadsområde och hur de vill se framtidens boende, skriver föreningen i ett pressmeddelande.

Därför kommer Hyresgästföreningen att besöka Torsby och Sunne nästa vecka. I Torsby är det dags på onsdag på Gamla torget strax efter lunch och i Sunne på torsdag strax före lunch i centrum vid Kvarngatan.

Annons

– Vi kommer i all enkelhet att samtala med Torsby- och Sunnebor om framtidens boende. Vi har också bjudit in kommunstyrelsens ledamöter att möta upp. Vi kommer att samla in namnunderskrifter på vykort som sedan ska förmedlas till våra rikspolitiker. På vykorten uppmanar vi alla beslutsfattare att ”Ta parti för människan”. Med det menar vi att Sverige måste få en mycket bättre bostadspolitik, där rätten till ett bra hem ska stå i fokus. Just nu upplever vi dessutom att allt fler partier pratar om att införa marknadshyra. Det tror vi är direkt dåligt för såväl de boende som för hyresmarknaden i stort, skriver Hyresgästföreningen i sitt pressmeddelande.

Läs ocksåNya larmsiffror: Ensamstående föräldrar har inte råd att äta sig mätta - "Otryggt, inte mycket kvar"

 

 

Annons

 

Läs ocksåNy lag ska säkra kontraktet för barnfamiljer: "Snävt men ett steg i rätt riktning"Montage med bild på pappersutskrift, en domarklubba och en man i yngre medelåldern framför Sergels torg i Stockholm.
Läs också Här mjölkas bostadsbolagen på miljoner: ”Borde användas till renovering” "Stötande om skolbråk leder till vräkning" – så upprör lagförslaget om vräkning Politiker duckar beslut om omstridd renovering: ”Ett enormt svek”

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.