Annons

Folkpartiets budget ”bluff och båg”

Örebro Christer Johansson, ordförande i Hyresgästföreningen i Örebro, tror att Folkpartiets förslag att sälja 2500 Öbo-lägenheter, för att få ner hyreshöjningarna vid renovering är bluff.

Hem & Hyra kunde under morgonen berätta att Folkpartiet i Örebro vill sälja 2 500 Öbo-lägenheter om de kommer till makten under nästa mandatperiod.

Hyresgästföreningen kritiserar i ett pressmeddelande förslaget:

ANNONSTänk rätt när du står inför en ny fastighetsaffär

– Folkpartiet vill bara använda Öbo som en kassako för att finansiera annan verksamhet i kommunen. Det är skamligt mot de hyresgäster som kan tänkas beröras av detta, skriver Christer Johansson, ordförande Hyresgästföreningen Örebro i meddelandet.

Vad är det ni vänder er emot?

– De försöker plocka pengar ur Öbo till kommunen. Det kan vi aldrig acceptera, säger Christer Johansson när Hem & Hyra ringer upp.

Annons
Läs ocksåVar fjärde ung vuxen bor kvar hos föräldrarna - de flesta mot sin viljaUnga vuxnas boende 2023 Ola Palmgren

Enligt Staffan Werme ska pengarna användas till att få ner hyrorna efter renoveringar. Är inte det bra?

– Nej, nej, nej – det där är bara bluff och båg! Det där snacket har Staffan Werme hållit på med förut. Men han vill sälja för att få in pengar till kommunen, det kan jag garantera dig.

Men om det stämmer som han säger – att pengarna ska användas till renoveringar: hur ställer ni er till det då?

Läs ocksåRegionkontor flyttar till brokig stadsdel: ”Vi ska vara där folk är”

– Han får gärna säga så, men jag tror inte en sekund på det. Jag vet inte vad det kan bli. Men att sälja 2500 lägenheter kan ju inte ge mer än 20 miljoner: Hej och Hå – det räcker inte långt.

Annons

Folkpartiet skriver i sitt budgetförslag:

”Den uppskattade reavinsten, minst 750 miljoner kronor, ska användas till lika delar för minskade hyreshöjningar och ökade satsningar på välfärden, främst i de stora bostadsområdena. En ombildning/ försäljning av 2 500 lägenheter innebär en minskad låneskuld med cirka 600 miljoner kronor”.

Under dagen ska budgetförslagen debatteras i kommunfullmäktige i Örebro. Då vill Hyresgästföreningen ha besked från de övriga politiska partierna hur man ser på utvecklingen av bostadspolitiken i Örebro.

Läs också Nu slipper Maksym och Valentyna bo i chefens barack: ”Mycket bättre att ha ett eget boende” Värd vill höja 10,6 procent – "Folk är oroliga att inte klara det" Han ska kämpa för världens hyresgäster - ny generalsekreterare från Malmö: "Omtumlande"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.