Annons

För många katter tvingar kvinna att flytta från sin lägenhet

Falköping Tio katter i lägenheten är nio katter för mycket. Det menar värden i Falköping som nu fått rätt i hyresnämnden att säga upp sin hyresgäst.

I hyresavtalet som kvinnan i Falköping haft finns en klausul om att hyresgästerna hos bolaget bara får ha en katt eller en hund. Trots detta har kvinnan och hennes man haft betydligt fler. Redan 2011 sa hyresvärden upp paret till följd av detta. Men värden valde den gången att ge dem en chans till. Tillsammans upprättade man ett tilläggsavtal där kvinnan gick med på att minska antalet katter till fem fram till den sista december 2013.

När så inte skett fick kvinnan i fråga både muntliga tillsägelser och varningsbrev. Slutligen sades hon upp. Ärendet hamnade hos hyresnämnden då kvinnan inte accepterade uppsägningen. Nämnden valde att gå på värdens linje och slog fast vid att kvinnan, hennes man och deras tio katter måste flytta. Men nämnden var inte enig. En av ledamöterna tyckte att kvinnans besittningsskydd vägde tyngre än bolagets intresse av att hon följde avtalet om katterna.

Annons
ANNONSGuide till hemförsäkringar

Hyresgästföreningens jurist Britt-Marie Hesselbom företrädde kvinnan. En av invändningarna mot att säga upp kontraktet menar hon är att lägenheten varken är sliten eller vanvårdad. Men hyresnämnden säger i domen att ”det är uppenbart att slitaget i lägenheten ökar när det blir för många djur på liten yta”.

Annons
Läs också Störningsjouren hittade kvinna inlåst i förråd – värden vill vräka en man i huset Hyresgäst ringde störningsjouren 41 gånger och skrek ”åk hem till Afrika” till grannar – sägs nu upp från lägenhet Sopkaos på balkongen – hyresgäst uppsagd för tredje gången Hade "råd" att köra Voi - tvingas flytta efter att socialen vägrat betala hyran Använde cykeln som ”kylskåp” – sopkaos när fiskmåsar letade mat

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.