Annons

Förbereder sig för Hyresnämnden

Sandviken Hyresgästföreningen fortsätter in i det sista samla fakta från hyresgästerna i Österfärnebo. På måndag tar Hyresnämnden upp kravet på tvångsförvaltning.

Det tog längre tid än alla räknat med för Hyresnämnden att ta upp Hyresgästföreningens krav på tvångsförvaltning av företaget K/S Sweden Real Estates fastigheter i Österfärnebo. Anledningen till det är att företaget försökt hitta köpare till fastigheterna.

Kommunala Sandvikenhus har sagt att de är villiga sköta tvångsförvaltningen och fallet verkade så uppenbart att Hem & Hyra i sitt senaste nummer felaktigt slog fast att Hyresnämnden skulle besluta om tvångsförvaltning redan i början av maj.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

– K/S Sweden har jagat köpare och har lyckats få förhandlingen uppskjuten. Nu tar vi allt som de och förvaltaren säger med en stor nypa salt, säger förhandlingsledare Britt-Lis Bivall på Hyresgästföreningen i Gävle.

Annons

Hon och regionjurist Marie Hammerin Söderström på Hyresgästföreningen i Borlänge kommer att vara med när Hyresnämnden sammanträder i stadshuset i Sandviken på måndag. Om nämnden kommer att åka ut och titta på husen är i dag oklart men Britt-Lis Bivall och ärendehandläggare Jessica Salming kommer i helgen att åka till Österfärnebo och åter tala med hyresgästerna och titta på bristerna i fastigheterna.

– Vi vill vara förberedda och vi har varit oroliga för att K/S Sweden ska hitta en köpare. Risken är ju då att det bristande underhåll som varit bara kommer att fortsätta, säger Britt-Lis Bivall.

Annons
Läs ocksåNär ägarna överger hyreshuset mitt i stan: ”Vi utesluter inte tvångsförvaltning”En man och en sopbild.

Förvaltaren och företrädaren för K/S Sweden i Sverige, Jan Andersson, är utomlands och Hem & Hyra har inte lyckats nå honom för en kommentar.

Läs också Hundar skällde konstant – men slarvet med hyran gjorde att pappa och tre barn vräks Här är hyresgästerna övergivna – nu ska kommunen tvinga värden agera: ”Fullständigt oacceptabelt” Skjutning i lägenhet – hyresgäst med bostad i Frankrike sägs upp Godsägarna krävde dubblerad hyra i nämnden: "Ville veta var taket går"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.