HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Förbundschefen kandiderar till Stockholms läns landsting

Nyheter Hyresgästföreningens förbundschef Jonas Nygren kandiderar till en post som regionråd för Socialdemokraterna i Stockholms län. Om han blir vald blir han tvungen att lämna posten på Hyresgästföreningen. "Om jag blir vald så är det ett heltidsuppdrag", säger Jonas Nygren.
Foto: Linus Meyer
Hyresgästföreningens förbundschef Jonas Nygren kandiderar till Regionråd för Socialdemokraterna i Stockholms län.

Hur påverkar det din nuvarande roll som förbundschef för Hyresgästföreningen?
– Just nu är det en nomineringsprocess som pågår. Men om jag blir vald så är det ett heltidsuppdrag då får jag lämna min position som som förbundschef.

Vad ligger bakom beslutat att kandidera till regionråd?
– Dels utifrån att jag ser att Stockholm står inför stora utmaningar. Det är för mig viktigt att kunna bidra till att man som boende i Stockholm ska kunna känna sig trygg, man ska kunna få vård när man behöver, det ska finnas service vart man än bor, kollektivtrafik, vårdcentral men också kultur. Jag planerar att jobba för att Stockholmsregionen kan hållas ihop, vi ska se till att vi har en region som hänger samman.

Läs ocksåFörsta hyresuppgörelsen i pandemin: ”Vi vill hjälpa så mycket vi kan”

Vad är det för tidsperspektiv på nomineringen?
– Valberedningen är de som håller i processen just nu. Slutdatumet är den 7 september, då ska det hållas ett val.

Vad händer om du inte blir vald?
– Nu har jag tackat ja till att bli kandidat. Blir jag inte föreslagen eller vald, då får man se vad som händer då. jag har ju kvar min anställning som förbundschef. Det är ju en förfrågan som har kommit och som jag tackat ja till under de förutsättningarna.

Vad gör ett regionråd?
– Det är de högsta ansvariga politikerna för att driva regionen framåt. De har ansvar för kollektivtrafik och kultur, men också planering av hur man ska bygga regionalt. Jag kandiderar ju för Socialdemokraterna och det är tre regionråd som Socialdemokraterna har.

Läs ocksåHyresgäster vann mot sin värd - därför får de dela på 400 000 kronor

Hur ser du på att ha blivit tillfrågad att kandidera?
– Det är klart det känns spännande och smickrande att bli tillfrågan. Jag har alltid drivits av stort samhällsengagemang, både som förtroendevald, men också i de jobb jag har haft. När man får en sån fråga är det svårt att inte känna sig lockad och intresserade.

Läs också Corona tog Susannes inkomst - sen kom tunga beskedet från värden Hyresgästförenings lokaler håller fortsatt stängt: ”Ansvaret ska inte ligga på enskilda” Ove kände kallt stål i nacken – tänker aldrig mer nattvandra

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.