HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Annons

Förbundsledningen tar plats i region Stockholm

Stockholm Den genomlysning som förbundet låtit göra av Hyresgästföreningen i Stockholm redovisades i går. Ett första resultat är att stödet till regionstyrelsen stärks.

Vid gårdagens möte med förbundsstyrelsen fick ledningen i Hyresgästföreningen i Stockholm en första redovisning av den genomlysning av regionen som konsultbolaget Ramböll gjort. Ett stort antal anställda och förtroendevalda har intervjuats under hösten. Bakgrunden är en konflikt i somras, där regionens ordförande Simon Safari, krävt regionchefen Annika Billströms avgång.

Jonas Nygren, förbundschef på Hyresgästföreningen, berättar att stödet till regionen nu stärks inom ramen för förbundets tillsynsansvar.

Läs ocksåEfter årets rekordhöjning – nu kommer nästa hyressmäll, Lars, 71: ”Ett svek”Lars Toftmar, hyresgäst i Ystad.

– Genomlysningen visar att det finns mycket bra verksamhet i regionen, men volymerna är betydligt större än i andra regioner, till exempel när det gäller antalet renoveringar, säger han.

Rapporten kommer nu att analyseras och vara underlag för det fortsatta förnyelsearbetet. För att stötta regionstyrelsen extra i det arbetet kommer förbundsordförande Marie Linder tillsammans med två andra förbundsstyrelseledamöter, Björn Johansson och Lennart Derehag, att adjungeras till regionens styrelse.

Annons

–Nu är det viktiga att fokusera på allt det viktiga som Hyresgästföreningen har att arbeta med bostadspolitiskt, som renoveringar och bostadsbyggande, säger Marie Linder och fortsätter.

Läs ocksåVärden bröt upp Rogers källarförråd - skulle vårstädaMan som sitter i en fåtölj.

– Vi behöver också se till att ta i tag i den kultur som finns och jobba med roller, både mellan förtroendevalda och mellan anställda och förtroendevalda. Traditionellt folkrörelsearbete alltså, för att påverka samhället.

– Dessutom kommer jag att stötta Annika Billström i det strategiska arbetet. Det görs redan i dag, så egentligen är det inte en så stor förändring, säger Jonas Nygren.

Annons

Hyresgästföreningens ordförande i Stockholm, Simon Safari, vill inte kommentera genomlysningen. På måndag får förtroendevalda i Hyresgästföreningarna i Stockholm information.

Läs ocksåEfter flera misstag - nu får hyresgästerna anmäla felen till en jurist
Läs också Liten förening i Sandviken förhandlade fram lägre höjning än Hyresgästföreningen Retroaktiva hyreshöjningar – det här gäller när ny hyra dröjer

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.