Annons

Föreningen oberörd av konkurs

Hällefors ​Hyresgästföreningen donerade nästan 500 000 kronor till Formens hus i Hällefors. Aktiebolaget bakom, gick i konkurs och Formens hus flyttar till Småland.

​För en knapp månad sedan blev det klart att Formens hus i Hällefors flyttas till Småland.

2004 skänkte Hyresgästföreningen 376 000 kronor till utställningarna av två 50-tals lägenheter i anslutning till de andra utställningarna på Formens hus.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Dessutom lånade föreningen ut  100 000 kronor. Pengar som Hyresgästföreningen först räknade med skulle betalas tillbaka snabbt när andra i hyresbranschen slöt upp och ville samarbeta om utställningen.

Annons

Så blev det inte. I stället betalades pengarna aldrig tillbaka. Och totalt skänkte Hyresgästföreningens riksförbund närmare 500 000 kronor till Formens hus.

Att pengarna inte betalades tillbaka, berodde inte så mycket på att Formens hus brottats med alla de ekonomiska problem som senare ledde till konkursen, utan snarare som eftergift för att Hyresgästföreningen tog initiativ till att avsluta samarbetet.

Läs ocksåHyresgästföreningen hoppar av evenemang runt Eurovision – ”Glädjen borta”Den svenska artisten Loreen efter Eurovisionvinsten i Liverpool 2023 samt Hyresgästföreningens logga.

För pengarna har föreningen disponerat en yta på 40 kvadrat och fått löpande underhåll av utställningen som visat två familjers boende i hyresrätter på 50-talet.

Annons

– Vi är nöjda med den tid som varit och anser att investeringen står i rimlig proportion till vad vi fått ut, säger Anders Möller som är chef för affärer och IT på Hyresgästföreningens Riksförbund i Stockholm.

Läs också Därför är utrikesfödda överrepresenterade hos Kronofogden – inte bara pengar som är problemet Tom bor i möglet - har väntat drygt ett år på hjälp från Hyresgästföreningen Fettklump på 40 ton hittades i avloppsrör – här är proppen som dykare fick hugga bort Kameror kan spåra fettklumpar - därför kan du tvingas betala om du slarvar med matoljan

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.