Annons

Företagsadress avslöjade svartuthyrning

Helsingborg Om du hyr ut din lägenhet utan tillstånd kan det vara en dålig idé om andrahandshyresgästen har sitt företag på samma adress. Det har en hyresgäst i Helsingborg fått erfara. Nu riskerar båda att åka ut.
Foto: Gry Ellebjerg
Hyresvärden försökte säga upp Johanna men hon får bo kvar efter ett beslut i hyresnämnden.

Sedan den 1 december 2014 hyr förstahandshyresgästen en tvåa på 55 kvadrat av det kommunala bostadsbolaget i Helsingborg. I september förra året fick Helsingborgshem veta att förstahandshyresgästen hyrde ut sin lägenhet i andrahand utan tillstånd. Enligt Helsingborgshem uppmärksammades det hela på grund av att andrahandshyresgästen marknadsförde sin byggservicefirma på den aktuella adressen.

Efter att värden varit i kontakt med andrahandshyresgästen framkom att han och hans son varit bosatta i lägenheten i tre år. När värden kontaktat förstahandshyresgästen framkom att han under flera år bott och jobbat i Göteborg men att han också fortfarande bor i lägenheten i Helsingborg. Förstahandshyresgästen vill alltså ha kvar lägenheten. Nu ska parterna göra upp om saken i hyresnämnden. Ännu är inget sammanträdesdatum fastställt.

Annons
ANNONSGuide till hemförsäkringar
Annons
Läs också Anmäld 829 gånger för fejkboende – grannfejd avgjord i rätten: ”Allt är fabricerat” Öppnade utan byxor på annan adress – förlorar sitt hyreskontrakt Hyresgästen länsade kvinnans lägenhet på möbler och saker: ”Trodde inte det var sant” Man åtalas för bedrägeri – så lurade han flera personer på tiotusentals kronor 63-åring döms för svart överhyra – men går plus ekonomiskt

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.