Annons

Förhandlingar om hyrorna i södra Bohuslän

Kungälv Hyresförhandlingarna är igång i flera kommuner norr om Göteborg. De kommunala bolagen i Kungälv och på Tjörn begär båda mer än dubbelt så mycket som förra årets höjning.

Hyresförhandlingar pågår sedan en tid mellan Hyresgästföreningen och de kommunala bostadsbolagen i Ale, Kungälv, Stenungsund, Orust och Tjörn.

Medlemmar som bor hos Tjörns Bostads AB och Stiftelsen Kungälvsbostäder fick idag ett informationsbrev om hyresvärdarnas krav.

ANNONSSmarta tips för att hyra ut din bostad enklare

Där skriver Hyresgästföreningen att Kungälvsbostäder kräver 2,99 procent hyreshöjning och Tjörns Bostad 2 procent.

– Speciellt Kungälvsbostäders begäran sticker ut, men båda bolagens krav är orimliga. Det ekonomiska läget i allmänhet och i fastighetsbranschen i synnerhet gör att det inte är realistiskt med sådana nivåer, säger Valon Ceku, förhandlare på Hyresgästföreningen i Västra Sverige.

Annons

Ifjol höjdes hyrorna hos Tjörns Bostad med 0,85 procent och hos Kungälvsbostäder med 0,8 procent.

Läs ocksåRekordmånga förhandlingar har kört fast – nu tvingas 11 000 nya hushåll väntaAldrig tidigare har så många kommunala hyresförhandlingar kört fast som i år. Då återstår ännu månader på årets förhandlingsomgång.

LÄS MER:

Här är värdarna som vill höja hyran i Västra Götaland 2017 – hela listan

Annons
Pengar i en portmonnä.
Läs också Beslut från Stockholm om höjda hyror i Kungälv Tvist om höjda hyror i Kungälv Klart med höjda hyror på Tjörn Kungälvsbostäder höjer hyrorna

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.