Annons

Förlikning efter otjänligt dricksvatten

Malmö Striden om dåligt kranvatten i Klagshamn slutade med förlikning.

Hyresgästen Marie Siewert i Klagshamn tvingades leva med otjäntligt kranvatten i flera månader. Hon vände sig till hyresnämnden och begärde tre månadshyror i kompensation. Hyresvärden å sin sida erbjöd henne 485 kronor i ersättning för den tid då vattnet inte varit drickbart. Nu har ärendet slutat med förlikning. Det exakta innehållet i uppgörelsen är inte känt. 

Det var i våras som Marie fick problem med järnhaltigt vatten. Huset har en egen brunn och inte kommunalt vatten.  Hon klagade hos värden Limhamnshus som satte in ett filter men problemen fortsatte. I augusti kontaktade hon miljöförvaltningen som tog prover. De visade kraftigt höjda järnhalten och dricksvattnet klassades som otjänligt. Mikael Lannerheim, vd för Limhamnshus, har tidigare till Hem & Hyra (papperstidningen) uppgett att företaget följt miljöförvaltningens rekommendationer och vidtagit åtgärder efter att kranvattnet dömdes ut. 

Annons
ANNONSSmarta tips för att hyra ut din bostad enklare
Annons
Läs också Familjen var utan vatten i köket i 25 dagar – värden påstår att hyresgästerna har en gömd tvättmaskin Kalla element, inget varmvatten: Yvonne gav upp och flyttade – värden riskerar vite på 50 000 i månaden Om varmvattnet strular kan du ha rätt till sänkt hyra – Marita fick tillbaka 20 procent Barnfamiljer betalar ockerhyror för fönsterlösa mini-ettor: "Bor i trånga utrymmen" Oklara regler: Lång väntan på varmvatten när värden bytte AnnCriztins kran

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.