Annons

Förlikning efter otjänligt dricksvatten

Malmö Striden om dåligt kranvatten i Klagshamn slutade med förlikning.

Hyresgästen Marie Siewert i Klagshamn tvingades leva med otjäntligt kranvatten i flera månader. Hon vände sig till hyresnämnden och begärde tre månadshyror i kompensation. Hyresvärden å sin sida erbjöd henne 485 kronor i ersättning för den tid då vattnet inte varit drickbart. Nu har ärendet slutat med förlikning. Det exakta innehållet i uppgörelsen är inte känt. 

Det var i våras som Marie fick problem med järnhaltigt vatten. Huset har en egen brunn och inte kommunalt vatten.  Hon klagade hos värden Limhamnshus som satte in ett filter men problemen fortsatte. I augusti kontaktade hon miljöförvaltningen som tog prover. De visade kraftigt höjda järnhalten och dricksvattnet klassades som otjänligt. Mikael Lannerheim, vd för Limhamnshus, har tidigare till Hem & Hyra (papperstidningen) uppgett att företaget följt miljöförvaltningens rekommendationer och vidtagit åtgärder efter att kranvattnet dömdes ut. 

Annons
ANNONSGuide till hemförsäkringar
Annons
Läs också Familjen var utan vatten i köket i 25 dagar – värden påstår att hyresgästerna har en gömd tvättmaskin Kalla element, inget varmvatten: Yvonne gav upp och flyttade – värden riskerar vite på 50 000 i månaden Om varmvattnet strular kan du ha rätt till sänkt hyra – Marita fick tillbaka 20 procent Barnfamiljer betalar ockerhyror för fönsterlösa mini-ettor: "Bor i trånga utrymmen" Oklara regler: Lång väntan på varmvatten när värden bytte AnnCriztins kran

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.