Annons

Förlorar hyreskontraktet efter bråk med ex-man

Halmstad Bråken var så våldsamma att grannarna ringde polisen – flera gånger. Trots varningar har bråken fortsatt och nu mister kvinnan hyreskontraktet.
förlorar hyreskontraktet
Foto: Petra Martinsson/Genrebild
Enligt värden har grannarna under tiden som bråken pågått varit rädda, ibland haft svårt att sova och känt "obehag". I slutet av september möttes värden och hyresgästen i hyresnämnden.

Det var inga vanliga parbråk som utspelade sig i lägenheten i Halmstad, enligt de berättelser som hyresnämnden fick höra när ärendet togs upp i slutet av september.

Bakgrunden till sammanträdet var att kvinnan hade sagts upp men inte flyttat.

ANNONSFörsäkringsguiden.se: Din jämförelsetjänst för försäkringar

Under sammanträdet berättade en granne att skriken under bråken har varit fruktansvärda. Hon har varit rädd för att kvinnan misshandlades till döds och ringt polisen vid minst fem tillfällen. En annan granne berättade att han hade ringt ett par gånger. Polisen har då också kommit till platsen.

Bråken startade i början av förra året. Kvinnan har varnats men bråken fortsatt.

Annons

Det grannarna har fått höra är grova könsord, svordomar, skrik, hot och dunsar. Olika tider på dygnet och ibland upp mot en timme.

Läs ocksåHyresgäster dras till domstol när värdar strandar hyresförhandlingarTomas Svensson

Kvinnan själv förklarade att hon har varit sambo med mannen i över 30 år och när han drack gick saker över styr. Han hade varit otrogen och paret skiljts sig men då han inte hade någonstans att ta vägen fick han bo kvar.

Vid tillfället för sammanträdet hade han flyttat men kom till hennes lägenhet då och då. Kvinnan berättade att det på senare tid hade det lugnat ner sig och hon tyckte att värden överdrev situationen. Huset är också mycket lyhört.

I sitt beslut hänvisar Hyresnämnden i Göteborg till att hyresgäster också har ansvar för personer som är på besök och påpekar att hyresgäster kan förlora sitt kontrakt om man trots varningar inte förändrar sitt beteende.

Annons
Läs ocksåStorkonflikt om årets hyreshöjning – Willhem lämnade förhandlingsbordet men höjde hyrorna ändå

Enligt nämnden har kvinnan efter att hon varnats gjort sig skyldig till nya störningar. De har varit omfattande och de har pågått under en längre tid. Bland annat det leder fram till beslutet att kvinnan mister sitt hyreskontrakt.

Läs också: Så hanterar du en störande granne

Läs också Gav bort elva år i bostadskön till sitt ex – sägs upp Skrev sig på obebyggd tomt - misstänks för brott Trodde lägenheten var uppsagd – tvingas betala 53 000 kronor

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.