Annons

Riskerar kontrakt efter bråk om uthyrningspolicy

Tomelilla Hyresgästen skulle flytta ut och ville att ett syskon skulle ta över hyreskontraktet. Hyresvärden sade nej, vilket hyresgästen inte ville acceptera. Nu riskerar han sitt hyreskontrakt.

Historien om hyresgästen i Tomelilla som ville att ett syskon skulle ta över hans hyreskontrakt inleddes i somras. Hyresvärden misstänkte att förstahandshyresgästen hade flyttat och att ett syskon hyrde lägenheten i andra hand. När hyresvärden krävde att den otillåtna andrahandsuthyrningen skulle upphöra ville hyresgästen i stället skriva in syskonet på kontraktet, uppger hyresvärden. Hyresvärden sade nej. De menade att syskonet fick köa för en bostad som alla andra och eftersom hyresgästen flyttat ut och folkbokfört sig på en annan adress i kommunen vill nu bostadsbolaget säga upp hyreskontraktet helt, med hänvisning till otillåten andrahandsuthyrning. Fallet kommer att avgöras av hyresnämnden i Malmö.

Annons
Annons
Läs också Smarta tips för att hyra ut din bostad enklare Fastighetsskötare hotade kvinna som precis blivit misshandlad: "Se till att du står utan bostad" Hyrde ut rum i smyg – i hyresfemma som socialtjänsten betalade: "Undanhöll uppgifter" Kvinna hyrde ut sin lägenhet för sexköp – för sex gånger originalhyran Besöker hyresvärden fem gånger om dagen – kan vräkas efter 70 år i samma lägenhet: ”Rop på hjälp” Sexbarnsfamilj ockuperade trapphuset med saker: "Skor och annat som måste förvaras"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.