Annons

Riskerar kontrakt efter bråk om uthyrningspolicy

Tomelilla Hyresgästen skulle flytta ut och ville att ett syskon skulle ta över hyreskontraktet. Hyresvärden sade nej, vilket hyresgästen inte ville acceptera. Nu riskerar han sitt hyreskontrakt.

Historien om hyresgästen i Tomelilla som ville att ett syskon skulle ta över hans hyreskontrakt inleddes i somras. Hyresvärden misstänkte att förstahandshyresgästen hade flyttat och att ett syskon hyrde lägenheten i andra hand. När hyresvärden krävde att den otillåtna andrahandsuthyrningen skulle upphöra ville hyresgästen i stället skriva in syskonet på kontraktet, uppger hyresvärden. Hyresvärden sade nej. De menade att syskonet fick köa för en bostad som alla andra och eftersom hyresgästen flyttat ut och folkbokfört sig på en annan adress i kommunen vill nu bostadsbolaget säga upp hyreskontraktet helt, med hänvisning till otillåten andrahandsuthyrning. Fallet kommer att avgöras av hyresnämnden i Malmö.

Annons
Annons
Läs också Guide till hemförsäkringar Hundar skällde konstant – men slarvet med hyran gjorde att pappa och tre barn vräks Bar kilovis med knark förbi barnen på gården – avslöjad av polisens kamera i trapphuset Här är hyresgästerna övergivna – nu ska kommunen tvinga värden agera: ”Fullständigt oacceptabelt” Missbrukar kameror för att trakassera och vräka - "straffet": myndigheten skickar brev Här är hyresvärdarna med flest kameror - nästan varannan skaffar fler: "Efterfrågas starkt"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.