Annons

Förlorar lägenhet efter “sanitär katastrof”

Tomelilla Grannarna klagar och hyresvärden menar att kvinnan har vanvårdat sin bostad. Nu blir hon av med sitt kontrakt, men av ekonomiska skäl.

Hyresvärden slog larm efter att ha gjort hembesök på adressen. Enligt uttalandet var lägenheten full av sopor, skräp och spår av husdjur som hade gjort sina behov på golvet. Det hade även uppstått en vattenläcka och grannarna klagade konstant på lukt som spred sig i huset.

Hyresnämndens bilder från lägenheten.

Huset ligger i Tomelilla kommun och i början av hösten rev värden hyreskontraktet och lämnade över ärendet till hyresnämnden. Det saknades då även hyror för sommarmånaderna.

Annons

Under förhandlingen lade kvinnan över hela skulden på fastighetsägarens hantverkare som hon menade hade förstört bostaden då de skulle kontrollera vattenläckan. Det var därför hon inte hade betalat. Djuren bodde inte längre kvar, berättade hon.

Hyresvärden svängde i domstolen och lade all vikt vid de obetalda hyrorna och på den linjen går även hyresnämndens beslut: hyresgästen måste genast lämna över nycklarna och flytta.

Annons
Läs också Smarta tips för att hyra ut din bostad enklare Besöker hyresvärden fem gånger om dagen – kan vräkas efter 70 år i samma lägenhet: ”Rop på hjälp” Sexbarnsfamilj ockuperade trapphuset med saker: "Skor och annat som måste förvaras" Störande fågelljud gick till rätten – nu är de kvitt Dömd för upplopp vräks efter svartuthyrning - ville ha kvar bostaden för snabbare frigivning Granne vaktade i porten – kvinna tvingades hoppa från balkong

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.