Annons

Förre ordföranden överklagar dom om suspendering

Stockholm Bara ett par veckor efter att överklagandet lämnades in till hovrätten fick Greger Björkegren prövningstillstånd. Nu får tvisten om hans avstängning en ny vända i rätten.

Greger Björkegren stämde Hyresgästföreningen efter att han stängts av, suspenderats, som ordförande i region Stockholm hösten 2014. Tingsrätten gav Hyresgästföreningen rätt, både för beslutet och hanteringen.

Den 24 januari överklagade Björkegren och en vecka senare har nu Svea hovrätt beslutat att bevilja prövningstillstånd. Argumenten för det kan vara att frågan om förhållandet mellan styrelse och stämma inte prövats i rättspraxis, orimligheten i att en styrelse kan avsätta en av sina ledamöter eller att en medlem ska ha rätt att få frågor av ekonomisk betydelse prövad i domstol. Det är bland annat det som framförs i Björkegrens överklagan.

ANNONSSmarta tips för att hyra ut din bostad enklare

– Eftersom tingsrätten valde att inte pröva själva frågeställningen så är det bra att hovrätten gör det. En process innehåller en materiell och en formell del och båda delar samverkar med varandra för att man ska få en rättvisande prövning, säger Greger Björkegren.

Annons

Hyresgästföreningens förbundsjurist Johan Mirtorp vill inte kommentera en pågående process.

–Nu får hovrätten avgöra, säger han.

Läs ocksåAvsatt ordförande stämmer HyresgästföreningenGreger Björkegren, före detta ordförande i Hyresgästföreningen i Stockholm.

Hyresgästföreningens ordförande Marie Linder ser hellre framåt.

Annons

– Det är en möjlighet för alla att få sin sak prövad. Jag kan konstatera att tingsrätten anser att både regionstyrelse och förbundsstyrelse har hanterat frågan på rätt sätt. Det är tragiskt att vi hamnat i den här situationen. Andra frågor är betydligt viktigare att fokusera på, som hotet om marknadshyror och hur alla 27 åringar, som tvingas bo kvar hemma, ska få ett tryggt, eget boende.

Läs också E-post fråga för tingsrätten i ordförandetvist Hyresgästföreningen vill inte möta Björkegren i rätten Han är region Stockholms nya ordförande Hyresvärden ville ha tillbaka lägenheten för att ha närmare till sjukhus – barnfamilj vägrade flytta

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.