HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Han är region Stockholms nya ordförande

Stockholm I helgen valde Hyresgästföreningen region Stockholm en ny ordförande; Greger Björkegren. Men vem är han?

Regionens nya ordförande Greger Björkegren har vuxit upp på Krukmakargatan och Högdalen, pluggat juridik i Uppsala och bott i både Italien och Frankrike.
– Jag har bott i hyresrätt hela mitt liv och jag kommer väl sluta där också, konstaterar han.

Hur känns det att vara regionens nya ordförande?
– Det känns ovant, det är en del frågor som är nya, samtidigt är det inte helt okända områden. Hur ska vi bäst arbeta, förtroendevalda och anställda, vi måste få till en samsyn. Sen var det ju två personer som ställde upp i valet, så alla är kanske inte lika nöjda på valdagen, men vi måste få ta med oss budskapen från min motkandidats sida och från alla håll i regionen. Alla ska med.

Läs ocksåMarie Linder: Jag är oerhört besviken på Stefan Löfven

Vilka bitar kommer du att ta tag i först och främst?
– Det är på gång att tillsättas en ny regionchef som behöver finnas med i styrelsens planering. Sen är striden om pilotfallen inte över än, Bryssel kan komma med nya synpunkter när som helst och så har vi val nästa år. Min målsättning är att öka medlemsantalet. Så länge vi gör bra saker och för ut våra budskap så att alla förstår, då gör vi det.

Det har varit en del interna stridigheter inom Hyresgästföreningen region Stockholm, hur ser du på det?
– Ska vi hela tiden ta med oss vad som hände för fem, sex sju år sedan, då kommer vi aldrig framåt. Det finns många starka viljor som vill få fram sina budskap, det är även en styrka i vår organisation.

Det fördes fram en del kritik mot förhandlingsenheten på lördagens regionfullmäktige, hur ser du på den kritiken?
– Det finns ingen på förhandlingsenheten som vill något annat än hyresgästernas bästa. Men att samtidigt hantera varenda defekt såsom den boende ser det är inte så lätt. Jag har suttit med i en rad olika förhandlingsdelegationer och visst, det kanske finns en del flaskhalsar. Förhandlarna kan heller inte lämna ut statistik eller annan information som inte är hundraprocentigt säkerställd vilket kan kännas frustrerande för förhandlingsråden, men vi är på rätt väg.

Läs ocksåSå påverkas hyresrätten av regeringsuppgörelsen

Som Hem & Hyra tidigare har skrivit om så sitter Greger Björkegren i en bostadsrättsförenings styrelse vilket skapade en del frågetecken inför ordförandevalet. En historia som han nu anser vara utagerad.
–  Den där styrelsen satte vi ihop för att stoppa ett ombildningsförsök, jag visste inte ens att jag satt kvar och det kändes löjligt att kliva ur nu inför valet. Jag har inget att dölja men jag håller med om att jag inte ska vara med i de där sammanhangen och så kommer det bli. Det syfte medlemmarna i huset hade är uppnått.

Läs också Medlemsantalet i Region Mitt fortsätter att öka Marie Linder: Jag är upprörd och arg Hyresgästföreningen tappar 2750 medlemmar

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.