HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Hyresgästföreningen vill inte möta Björkegren i rätten

Stockholm Hyresgästföreningen vill inte möta den avsatte regionordföranden i Stockholm i tingsrätten. Detta då domstolen inte anses vara behörig att ta upp frågan om skadestånd.

För exakt ett år sedan, den 21 oktober 2014, hölls regionstyrelsemötet som blev Greger Björkegrens sista. Avstängningen motiverades med att han ”i betydande utsträckning agerat på egen hand utan mandat från regionstyrelsen och därmed förverkat sitt förtroende”. Hyresgästföreningens riksförbund fastställde senare beslutet att suspendera Björkegren.

Björkegren kräver närmare 1,6 miljoner kronor för förlorad inkomst, dels för den tid som var kvar av det tvååriga mandatet, dels för nästa tvåårsperiod då han åtminstone fram till det att han avsattes ansåg att han hade goda chanser att få förnyat mandat.

Läs ocksåMarie Linder: Jag är oerhört besviken på Stefan Löfven

Hyresgästföreningen motsätter sig genom sin advokat kravet på skadestånd.”När det gäller medlemskap i ideella föreningar anses den ideella inriktningen och det personliga inslag som präglar föreningens verksamhet innebära att föreningarna själva ska få avgöra frågor om bland annat medlemskap och om vilka som äger rätt att företräda föreningen”, skriver Mårten Lundmark på Danowsky & Partners i svaromålet.

Läs också Så påverkas hyresrätten av regeringsuppgörelsen Medlemsantalet i Region Mitt fortsätter att öka Marie Linder: Jag är upprörd och arg Hyresgästföreningen tappar 2750 medlemmar

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.