HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Försäkringsbedrägerier bakom anlagda bilbränder

Nyheter Kriminella grupper som markerar mot varandra. Det ligger bakom vissa bilbränder. Men enligt polisen handlar de framför allt om försäkringsbedrägerier.

Sedan 2012 har polisen i Helsingborg studerat bilbränder. Slutsatsen är att de oftast sker på allmänna platser, i anslutning till ägarens bostad och sent på kvällen eller natten. Orsakerna är framför allt tre:

1. Försäkringsbedrägerier. Ett typexempel är att en bil måste lagas och ägaren inte har råd.

Läs ocksåSlog sönder sin lägenhet - Orsakade vattenskada för en miljonLägenheten i Fortinovas hyreshus i Lilla Edets kommun demolerades helt av den 40-årige hyresgästen som drabbats av en psykos.

2. Kriminella grupper som markerar mot varandra på olika sätt.

3. Skadegörelse för nöjes skull.

– I Helsingborg har vi inga exempel på att orsaken är social oro, säger Berne Svensson som inte har några svar på varför vissa områden drabbas hårdare än andra.  

Läs ocksåAnders fick nota på 12 000 kronor för repor i hissen: "Det är i alla fall mindre än 65 000"

– En grov gissning är att den ekonomiska situationen har med saken att göra. Vi har till exempel inga sådana här bränder i Laröd, inte heller mycket i Ängelholm.

Enligt Berne Svensson gjordes 125 polisanmälningar om anlagda bilbränder förra året. Antalet, de första månaderna och jämförbar tid 2015, har varit mycket lägre.

Enligt statitstik från räddningstjänsten har Dalhem, Ödåkra och Drottninghög de senaste fem åren varit värst drabbade av anlagda bildbränder. Mer om det kan du läsa här: Här är bilbränder vanligast

Läs ocksåDiabetessjuk krävs på 65 000 av Kalixbo – för repor i hiss
Läs också Levde i kaos utan el och nycklar – nu tvingas kvinnan bort från lägenheten Ylva har försökt bo kollektivt i tio år – men lagarna sätter stopp

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.