Annons

Försäkringsbedrägerier bakom anlagda bilbränder

Nyheter Kriminella grupper som markerar mot varandra. Det ligger bakom vissa bilbränder. Men enligt polisen handlar de framför allt om försäkringsbedrägerier.

Sedan 2012 har polisen i Helsingborg studerat bilbränder. Slutsatsen är att de oftast sker på allmänna platser, i anslutning till ägarens bostad och sent på kvällen eller natten. Orsakerna är framför allt tre:

1. Försäkringsbedrägerier. Ett typexempel är att en bil måste lagas och ägaren inte har råd.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

2. Kriminella grupper som markerar mot varandra på olika sätt.

3. Skadegörelse för nöjes skull.

Annons

– I Helsingborg har vi inga exempel på att orsaken är social oro, säger Berne Svensson som inte har några svar på varför vissa områden drabbas hårdare än andra.  

Läs ocksåMamman tvingades flytta när sonen dömdes för brott: “De kriminella lämnar oss inte ifred”Bombbyggare

– En grov gissning är att den ekonomiska situationen har med saken att göra. Vi har till exempel inga sådana här bränder i Laröd, inte heller mycket i Ängelholm.

Enligt Berne Svensson gjordes 125 polisanmälningar om anlagda bilbränder förra året. Antalet, de första månaderna och jämförbar tid 2015, har varit mycket lägre.

Annons

Enligt statitstik från räddningstjänsten har Dalhem, Ödåkra och Drottninghög de senaste fem åren varit värst drabbade av anlagda bildbränder. Mer om det kan du läsa här: Här är bilbränder vanligast

Läs ocksåTrakasserad av nazisympatisör - mamman och barnen fick fly sitt hem: "Utbildad att mörda"Bild visar en trappuppgång plus en helsvart silhuett av en man.
Läs också Hemliga gruppen kartlägger misstänkta svartuthyrare: ”Vi måste kunna belägga med fakta om någon ljuger” Tonåring byggde termosbomber åt kriminella hemma i lägenheten – nu vräks hela familjen Extopp i USA:s Centralbank misstänkt för brott i svensk port – falska underskrifter i mystiskt bolag

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.