Annons

Försäkringsbedrägerier bakom anlagda bilbränder

Nyheter Kriminella grupper som markerar mot varandra. Det ligger bakom vissa bilbränder. Men enligt polisen handlar de framför allt om försäkringsbedrägerier.

Sedan 2012 har polisen i Helsingborg studerat bilbränder. Slutsatsen är att de oftast sker på allmänna platser, i anslutning till ägarens bostad och sent på kvällen eller natten. Orsakerna är framför allt tre:

1. Försäkringsbedrägerier. Ett typexempel är att en bil måste lagas och ägaren inte har råd.

ANNONSTänk rätt när du står inför en ny fastighetsaffär

2. Kriminella grupper som markerar mot varandra på olika sätt.

3. Skadegörelse för nöjes skull.

Annons

– I Helsingborg har vi inga exempel på att orsaken är social oro, säger Berne Svensson som inte har några svar på varför vissa områden drabbas hårdare än andra.  

Läs ocksåHotande hyresgäst blev uppsagd – gjorde huset strömlöst och utan värmeEn delad bild. El del visar ett proppskåp av äldre modell med keramiksäkringar. En del visar utdrag ur ett polisförhör med texten "Du ska dö". En del visar en rättssal. En del visar siluetten av en kvinna.

– En grov gissning är att den ekonomiska situationen har med saken att göra. Vi har till exempel inga sådana här bränder i Laröd, inte heller mycket i Ängelholm.

Enligt Berne Svensson gjordes 125 polisanmälningar om anlagda bilbränder förra året. Antalet, de första månaderna och jämförbar tid 2015, har varit mycket lägre.

Annons

Enligt statitstik från räddningstjänsten har Dalhem, Ödåkra och Drottninghög de senaste fem åren varit värst drabbade av anlagda bildbränder. Mer om det kan du läsa här: Här är bilbränder vanligast

Läs ocksåNu slipper Maksym och Valentyna bo i chefens barack: ”Mycket bättre att ha ett eget boende”En tvådelad bild. Ena delen visar en äldre kvinna och en yngre man som står tätt intill varandra. och ler båda två. De är klädda i stövlar och handskar. Den andra delen visar gurkor.
Läs också Lockade med lägenheter - planen var att mörda gängkriminell bostadssökare Grannar hamnar i skottlinjen för gängen: ”Tänk om någon kastar in en bomb!” Storsatsning på kameror i bostadskvarter – polisens vapen mot gängkriminalitet

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.