Annons

Försäljning i Växjö bordlades på nytt

Växjö På tisdagskvällen bordlades försäljningen av 1 091 kommunala lägenheter i Växjö.

Kommunfullmäktige beslutade på tisdagskvällen att det blir bordläggning av försäljningen av drygt tusen lägenheter i Växjö, vilket är ett led i att de kommunala bostadsbolagen Växjöhem och Hyresbostäder fusioneras.

En ledamot inom alliansen ville nämligen ha längre betänketid och kommunstyrelsens ordförande Bo Frank (M) gick som första talare upp i talarstolen för att meddela att alliansens förslag är att bordlägga ärendet i en månad, och att en anledning är att få en bredare majoritet bakom förslaget.

ANNONSSmarta tips för att hyra ut din bostad enklare

Kommunfullmäktige beslutade enligt Bo Franks förlag.

De lägenheter som ska säljas är följande:

  • Kvarteret Alabastern på Araby; Nydalavägen 2–14 och 14–24 samt Hjalmar Petris väg 6–14.Totalt 313 lägenheter. Det nybyggda höghuset ingår inte i försäljningen.
  • Delar av kvarteret Idet 1 på Campus. Totalt 422 studentlägenheter
  • Hästhagen 1 på Teleborg; Furutåvägen 10–58. Totalt 284 lägenheter.
  • Paris 1/Skrindan 1 på Västra Teleborg; Plogvägen 103-107. Totalt 72 lägenheter.

Läs mer:

Annons

Klart för nytt bostadsbolag i Växjö

Bakläxa för alliansen i Växjö

Protester mot bolagsfusion

Läs ocksåTrollhättepar bakom bolag som vill köpa 174 kommunala lägenheter - Hyresgäst: "Förväntar mig samma höga nivå"Lendita Lindman, ordförande i den lokala Hyresgästföreningen, är kritisk till att kommunala Eidar säljer hennes hem i kvarteret Fridhem i centrala Trollhättan.

Läs också Hyreshuset som är Jans hem ska säljas - men köparen hålls hemlig Två lägenheter såldes för en krona – nu säljs de igen för en halv miljon Ockupation satte stopp för husrivning i Backe – men än är striden inte över

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.