Annons

Försäljning i Växjö bordlades på nytt

Växjö På tisdagskvällen bordlades försäljningen av 1 091 kommunala lägenheter i Växjö.

Kommunfullmäktige beslutade på tisdagskvällen att det blir bordläggning av försäljningen av drygt tusen lägenheter i Växjö, vilket är ett led i att de kommunala bostadsbolagen Växjöhem och Hyresbostäder fusioneras.

En ledamot inom alliansen ville nämligen ha längre betänketid och kommunstyrelsens ordförande Bo Frank (M) gick som första talare upp i talarstolen för att meddela att alliansens förslag är att bordlägga ärendet i en månad, och att en anledning är att få en bredare majoritet bakom förslaget.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Kommunfullmäktige beslutade enligt Bo Franks förlag.

De lägenheter som ska säljas är följande:

  • Kvarteret Alabastern på Araby; Nydalavägen 2–14 och 14–24 samt Hjalmar Petris väg 6–14.Totalt 313 lägenheter. Det nybyggda höghuset ingår inte i försäljningen.
  • Delar av kvarteret Idet 1 på Campus. Totalt 422 studentlägenheter
  • Hästhagen 1 på Teleborg; Furutåvägen 10–58. Totalt 284 lägenheter.
  • Paris 1/Skrindan 1 på Västra Teleborg; Plogvägen 103-107. Totalt 72 lägenheter.

Läs mer:

Annons

Klart för nytt bostadsbolag i Växjö

Bakläxa för alliansen i Växjö

Protester mot bolagsfusion

Läs ocksåTrollhättepar bakom bolag som vill köpa 174 kommunala lägenheter - Hyresgäst: "Förväntar mig samma höga nivå"Lendita Lindman, ordförande i den lokala Hyresgästföreningen, är kritisk till att kommunala Eidar säljer hennes hem i kvarteret Fridhem i centrala Trollhättan.

Läs också Hyreshuset som är Jans hem ska säljas - men köparen hålls hemlig Två lägenheter såldes för en krona – nu säljs de igen för en halv miljon Ockupation satte stopp för husrivning i Backe – men än är striden inte över

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.