HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Försäljningar i Blekinge allt närmare

Blekinge I april väntas försäljningarna av lägenheter i både Ronneby och Karlskrona vara i hamn. Totalt närmare tusen lägenheter ska byta ägare.

Försäljningen av drygt 640 lägenheter hos Ronnebyhus och närmare 300 lägenheter hos Karlskronahem pågår för fullt. I båda orterna väntas det slutgiltiga beslutet fattas av kommunfullmäktige i april.

När det gäller Ronnebyhus berättar bolagets vd, Peter Persson, att det ser ut att bli en köpare av allt.

Läs ocksåBrist på skyddsrumsplatser i Örebro och Värmlands län

Båda bolagen har haft informationsmöten med berörda hyresgäster och oron för framtiden har diskuterats. En av hyresgästerna, Lars Törngren i Kallinge, är skeptisk till att få en ny hyresvärd.

– Hur tror du det känns? Jag har bott här i 42 år och då tycker man väl inte direkt om att byta hyresvärd. Det känns som att de säljer ut oss, berättar han.

Båda bolagen har lovat sina hyresgäster att de kommer att sälja till ansvarsfull ägare.

Läs ocksåBrist på skyddsrum i Gävle-Dala
Läs också Viteshot borta efter att mögliga lägenheter renoverats Stor brist på studentbostäder i Jönköping Kalmarhem satsar på fler studentbostäder - samtidigt sjunker efterfrågan

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.