Annons

Försäljningar i Blekinge allt närmare

Blekinge I april väntas försäljningarna av lägenheter i både Ronneby och Karlskrona vara i hamn. Totalt närmare tusen lägenheter ska byta ägare.

Försäljningen av drygt 640 lägenheter hos Ronnebyhus och närmare 300 lägenheter hos Karlskronahem pågår för fullt. I båda orterna väntas det slutgiltiga beslutet fattas av kommunfullmäktige i april.

När det gäller Ronnebyhus berättar bolagets vd, Peter Persson, att det ser ut att bli en köpare av allt.

ANNONSTips för att njuta fullt ut av din båtsemester

Båda bolagen har haft informationsmöten med berörda hyresgäster och oron för framtiden har diskuterats. En av hyresgästerna, Lars Törngren i Kallinge, är skeptisk till att få en ny hyresvärd.

Annons

– Hur tror du det känns? Jag har bott här i 42 år och då tycker man väl inte direkt om att byta hyresvärd. Det känns som att de säljer ut oss, berättar han.

Båda bolagen har lovat sina hyresgäster att de kommer att sälja till ansvarsfull ägare.

Annons
Läs ocksåHyresvärdarna förlorar allt mer på tomma lägenheter – "Det här har vi varnat för länge"
Läs också Hyresgäst tar strid för få behålla sin extra lägenhet: "Behöver den till aktiehandel" Drog egna rörledningar – orsakade vattenskador för hundratusentals kronor Värden har låst in familjens ägodelar – efter tre månader är läget akut: "Vi har ingenting och barnen fryser" Miljonbidrag ska ge guldkant till äldre – men boende undrar hur pengarna används: "Jag känner mig lurad"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.