Annons

Försäljningen hos Karlskronahem närmar sig

Blekinge Karlskronahem är i slutskedet av förhandlingarna med potentiella köpare av de 265 lägenheterna och två omsorgsboenden som ska säljas. Det blir sannolikt flera aktörer som blir nya ägare.
Foto: Linda Alfons

Karlskronahem har lagt upp en tidsplan för försäljningen och den ser ut att hålla.

Björn Eliasson, vd för Karlskronahem, berättar att förhandlingarna är inne i ett slutskede och så fort köpare och säljare är överens, kallar Karlskronahem till ett extra styrelsemöte för att godkänna affären. Det förväntas ske i mitten på april.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Därefter ska moderbolaget godkänna avtalet och slutligen kommunfullmäktige, vilket beräknas ske 24 maj.

Annons

Sannolikt blir det inte en köpare av allt utan det delas upp på fler aktörer.

– I vår portfölj så har vi ett antal mindre fastigheter och ett antal större. Vi förhandlar med flera aktörer och det är ungefär vad vi förväntas oss på grund av hur portföljen ser ut, säger Björn Eliasson.

Annons
Läs ocksåDe bor med ruttnande fönster – vite på tiotusentals kronor tvingar värden att fixaDe spröjsade fönstren var fuktiga av kondens när hyresnämndens ledamöter åkte ut för att själva bedöma hur skadade de var.

Kommunfullmäktige i Karlskrona har tidigare gett Karlskronahem i uppdrag att bygga 400 nya hyreslägenheter. Syftet med försäljningen är att delfinansiera nyproduktionen.

Fakta: Detta ska säljas i Karlskrona

Försäljningen omfattar 265 hyresrätter och två omsorgsboenden.

Hyresrätter: 
Amiralitetstorget 25 (Trossö)
Wachtmeistergatan 28 A, B, C, (Björkholmen)
Tromtögatan 2 A-B, 4 A-B, 6 A-B, 14,16,18 och 20 (Saltö)
Haglövägen 1 A-B (Saltö)
Tingsvägen 13,15,17 A-D (Lyckeby)
Toras väg 2-16 (Verkö)
Rävalyckan 1,3,5 (Tving)

Omsorgsboenden:
Af Klint (Trossö)
Elineberg (Rödeby)

Läs också Barbro lämnade sitt älskade Gotland efter rekordhöga kravet: "Hyran blev droppen" Riskerar förlora sitt hyreskontrakt – hyrde ut åtta nätter via Airbnb Mannen ville spara el, skaffade kamin och orsakade brand – får betala skadestånd Viveca, 78, bor hos värden som höjer hyran mest i landet: "Måste bli ett stopp någon gång"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.