Annons

Försäljningsbeslutet var ok

Luleå Beslutet att sälja flera tusen av Lulebos lägenheter överklagades. Det innebar att affären med Rikshem bromsades in. Men nu har överklagandet avslagits.

När kommunfullmäktige i Luleå beslutade om nytt ägardirektiv till Lulebo, vilket inenbar att flera tusen lägenheter skulle kunna säljas, sa Vänsterpartiet nej. Två av ledamöterna överklagade beslutet till Förvaltningsrätten i Luleå. Kort och gott menade de att omfattningen av försäljningarna var så stora att kommunfullmäktige borde fatta de slutliga besluten.

Men nu har förvaltningsrätten meddelat sin dom. Domstolen pekar på att Lulebo är ett aktiebolag och då är det i första hand aktiebolagslagen som avgör. Och den ger Lulebo rätt i sak. Därför blev domstolens beslut att överklagandet avslås.

ANNONSTänk rätt när du står inför en ny fastighetsaffär

Det betyder dock inte att affären kan sluföras riktigt ännu. Nina Bergård (V) anser att domskälen inte är riktiga.

Annons

– Vi kommer med andra ord att överklaga Förvaltningsrättens dom.

Annons
Läs också Efter två års utredning - sex personer åtalade i Lulebohärvan 43-årig kvinna åtalad efter explosionen i Luleå Tolv år från att förskolan tömdes tills det blir bostäder Lulebohärvan växer – flera företagare har anhållits Gratis att köa i Luleå igen men Mikaelas kötid är förlorad: "Känns surt"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.