HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Förskola blir nya lägenheter

Sundsvall Tre trerumslägenheter med egen uteplats. Det blir verklighet när Mitthem bygger om en nedlagd förskola.

– Lokalen har stått tom i ett år. Det känns bra att kunna bygga om den till bostäder, säger Per Nässbjer, fastighetsutvecklare på Mitthem, i ett pressmeddelande.

I dag startar ombyggnationen av före detta Tallbackens förskola på Kubikenborgsgatan 22. Lokalen på cirka 230 kvadratmeter ska byggas om till tre treor på mellan 72 och 79 kvadratmeter.

Läs ocksåNu vågar Anastasiia bjuda hem sonens kompisar igen

– Tre lägenheter är ett litet tillskott på den totala bostadsmarknaden, men eftersom det är brist på lägenheter känns det viktigt att nyttja de möjligheter som finns, säger Per Nässbjer.

Byggkostnaden är beräknad till knappt fyra miljoner kronor och beräknas ta tre till fyra månader och där de nya hyresgästerna kommer kunna flytta in till sommaren. Lägenheterna ligger i markplan och kommer att få egen uteplats in mot gården.

– De ligger i söderläge så det är ett fint läge. Vi har redan 68 lägenheter i fastigheten idag och det är ett populärt område, säger Per Nässbjer.

Läs ocksåJuristen om hyresgäster som krävs på betalning för störning: "Unik prövning blir vägledande"
Läs också Hyresgästen Anastasiia anklagas för störningar: "Känner mig ständigt övervakad" Familjen Nilsson störs av mystiskt ljud – värden har letat förgäves efter källan i två år Pippi tog Fabienne till Sverige – "fredagsfikat det bästa jag vet"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.