Annons

Första hyresöverenskommelserna klara i Stockholm

Stockholm En hyreshöjning på 25 kronor i månaden för en trerummare. Det blev resultatet av de första hyresöverenskommelserna i Stockholm. Totalt är hyrorna för totalt 30 fastigheter klara.

Hyresöverenskommelserna omfattar 30 fastigheter i Stockholms län, alltifrån lilla allmännyttiga bostadsbolaget Össebyhus i Vallentuna, flera bostadsrättsföreningar och privata fastighetsägare i Stockholms län.

Höjningarna pendlar mellan 0,30 och 0,35 procent, eller 23 och 25 kronor från och med första januari 2016 för en trerummare på 77 kvadrat, enligt ett pressmeddelande från Hyresgästföreningen region Stockholm.

ANNONSTänk rätt när du står inför en ny fastighetsaffär

Det är långt från de krav på hyreshöjningar som Fastighetsägarna Stockholm hade och som gjorde att de nyligen lämnade förhandlingarna med Hyresgästföreningen region Stockholm.

För Össebyhus, som hade krävt en höjning på fyra procent, höjs hyran med 0,35 procent från den första januari för de 72 hyresgästerna. Omräknat till kronor blir det 25 kronor i månaden för en trea på 77 kvadratmeter.

Annons

BoVera Konsult, som företräder 23 fastigheter ibland annat innerstaden, Nacka, Huddinge, Lidingö och Sundbyberg hade krävt en höjning på mellan två och fyra procent, här slutade förhandlingarna med en höjning på 0,35 procent från första januari 2016, eller 25 kronor i månaden för en trea.

Läs ocksåSå mycket höjer Sjöbohem hyrorna

Förhandlingarna med Bladlund konsult, som företräder fastighetsägare i Jakobsberg och Skärholmne, ledde till en höjning på 25 kronor i månaden för en trea.

För bostadsrättsföreningen Ekebo i Upplands  Väsby resulterade förhandlingarna att hyran inte höjs under 2016.

Bo Karnegård på BoVera Konsult, som förhandlar hyrorna för cirka 100 lägenheter i 23 fastigheter, tycker att resultatet av förhandlingarna var väntat.

Annons
Läs ocksåSalabostäders hyreshöjning klar efter tvist

– Vi har ju i praktiken noll inflation så det var väntat att det skulle bli så lågt, säger han.

Hem & Hyra har försökt nå ansvariga på Össebyhus och Hyresgästföreningen region Stockholm, utan resultat.

Läs också Hyrorna klara för 1 000 lägenheter hos privatvärd Victoria Park vill höja hyran Vimarhem höjer hyrorna med 7,50

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.