Annons

Första nybygget på över 40 år

Gullspång Gullspångsbostäder vill bygga 24 nya lägenheter i Hova. Nybygget blir det första för bolaget sedan 1972 – om det blir av.

Under 2000-talet fick Gullspångsbostäder göra sig av med lägenheter. Bolaget minskade ner sitt bestånd till knappt hälften. Men nu är problemet med tomma lägenheter ett minne blott. 

– Vi har alla lägenheter uthyrda och nu har vi faktiskt fått en liten kö, säger Lars Johansson, vd på Gullspångsbostäder. 

ANNONSGuide till hemförsäkringar

För att möta det ökande intresset vill bolaget göra om ett gammalt hyreshus som egentligen skulle rivits för flera år sedan. De vill rusta upp det gamla huset till nybyggnadsstandard och skapa 24 nya lägenheter, i stället för de 36 som finns där i dag.
Gullspångsbostäder har kollat av intresset bland gullspångsborna med hjälp av utskick, informationsmöten och en förfrågan på hemsidan. Och redan i dag har fler anmält sitt intresse än vad som det finns lägenheter till.

Annons

– Vi vet att det finns underlag för att få det uthyrt. Nu hänger det bara på att vi får in bra pris från våra entreprenörer, säger Lars Johansson.

Fram till 18 april har entreprenörerna på sig att lämna anbud. Om Gullspångsbostäder hittar en rimlig kalkyl så räknar de med att lägenheterna står klara om ett drygt år.

Annons
Läs ocksåGinzas grundare bygger hyresrätter och får Fåglum att blomstra: "En får ju ha lite roligt!"Ginzagrundaren Hasse Haraldsson bygger hyresbostäder och får Fåglum på Västgötaslätten att frodas.

– Det blir alltid en viss startsträcka, så efter semestern tror jag att vi skulle kunna vara igång.

Läs också Värdarnas hårda krav – då får du nobben om du vill bo i Malmö Gratis kommunal bostadskö försvinner och ersätts av större som kostar Gav bort elva år i bostadskön till sitt ex – sägs upp Så länge måste du köa till de mest populära adresserna – Jeannette väntade i 10 år

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.