HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Försvunnen hyresgäst blir uppsagd

Hässleholm Hyresvärden fattade misstanke att allt inte stod rätt till när hyrorna inte betalades. På grund av problem med avlopp gick värden in i lägenheten och kunde konstatera att hyresgästen var försvunnen.
Foto: Fredrik Rubin
När värden gick in i kvinnas lägenhet möttes han av en stor hög med post.

Det var en märklig syn som mötte värden när ett akut problem med avloppsrör i köket skulle åtgärdas. Lägenheten var möblerad, det var post upp till brevinkastet och gammal frukt låg i en skål i köket. Längst ned i posthögen låg nycklarna till lägenheten och med dessa var alla nycklar till hemmet återlämnade. Värden kunde då konstatera att lägenheten var övergiven.

Hyresvärdens senaste kontakt med kvinnan var för ett år sedan då hon önskade betala hyran via autogiro. Men inbetalningarna har endast lyckats vid två tillfällen då täckning saknats på kontot.

Läs ocksåHär har hyresvärden över 50 saker att fixa

Värden kontaktade kvinnan via brev, dörrknackning och telefonsamtal utan resultat. Via en bekant kom upplysningen att hon troligtvis åkt till släktingar i Österrike, även de kontaktades men utan resultat. Kvinnan var spårlöst borta. Tillslut tog värden fallet till hyresnämnden för att säga upp hyresgästen.

I samband med att kvinnan skulle delges kontaktades en mängd svenska myndigheter för att hitta några spår av henne. Allt utan resultat.

Eftersom kvinnan inte betalat sina hyror anser nämnden att hyresgästen åsidosatt sina plikter och att hyresavtalet inte bör förlängas. Hyresavtalet slutade att gälla den 30 april.

Läs ocksåSara vann mot värden – slipper betala 15 000 retroaktivt
Läs också Nya siffror: Hyreslägenheter blir hotell - fortsatt stark trend Rev ut duschkabinen – kostar kontraktet Hyresgäst i Växjö gav sig på sina grannar

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.