Annons

Förteget om förhandlingar i Stenungsund

Stenungsund Stenungsundshem vill höja hyrorna med 1,61 procent. Men bolaget vill inte berätta varför. ”Vi tar inte den diskussionen via media” säger marknadschef Linda Alexandersson.

Förra året yrkade Stenungsundshem att få höja hyran med 1,8 procent. Efter förhandlingar med Hyresgästföreningen landade höjningen på 0,9 procent.

I år ligger yrkandet alltså lägre, men Hyresgästföreningen meddelar att de inte ser några skäl till att höja alls. Det ekonomiska läget med extremt låga räntor och obefintlig inflation gör att bostadsbolagen har en mycket förmånlig sits ändå, menar föreningen.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Stenungsundshem väljer att inte kommentera varför man vill ha högre hyror.

Annons

– Vi tycker det är bättre att föra den diskussionen med dem som förhandlar. Sedan går vi  ut med ett pressmeddelande när vi är färdiga. Vi har ett bra klimat i våra förhandlingar och vill gärna behålla det så, säger Linda Alexandersson.

LÄS MER:

Läs ocksåTvå nya hyresuppgörelser klara i Västsverige – så höga blir de

Lista över alla yrkanden i Västra Götaland inför 2016.

Annons

Lista över färdiga uppgörelser i Västra Götaland inför 2016.

Läs också Stenungsundshems vd får lämna sin post med omedelbar verkan Västsveriges kommunala värdar lämnar ifrån sig miljontals kronor Höjda hyror i Stenungsund och på Orust Avbrott i förhandlingar om studenthyror i Göteborg

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.