HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Fortsatt tvångsförvaltning i Lund

Lund Fastigheten på Örnvägen i Lund tvångsförvaltades redan för två år sedan. Nu förlängs tvångsförvaltningen i ytterligare tre år, efter beslut i hyresnämnden.

Fastigheten på Örnvägen 12 A tvångsförvaltades hösten 2013 efter att fakturor till Lunds energi inte betalats i tid. Elförsörjningen till huset, med fyra hyreslägenheter, riskerade helt enkelt att upphöra. Efter att Hyresgästföreningen nu vänt sig till hyresnämnden om krav på att tvångsförvaltningen ska fortsätta, har hyresnämnden beslutat att fastighetsägaren får vänta i ytterligare tre år innan han själv har möjlighet att förvalta den igen. Under den två år långa tvångsförvaltningen har skötseln av fastigheten förbättrats avsevärt. Bråte som tidigare låg på tomten är bortforslat, trädgården sköts och den nya förvaltaren åtgärdar brister när hyresgästerna hör av sig, uppger Hyresgästföreningen.

Hyresnämnden skriver i sitt beslut om fortsatt tvångsförvaltning att det saknas förutsättningar i dagsläget för att fastigheten skulle kunna återgå till fastighetsägaren. ”Han har inte visat varken Hyresgästföreningen eller hyresgästerna att han har för avsikt att förvalta fastigheten”, skriver hyresnämnden i sitt beslut. Fastighetsägaren dök dessutom aldrig upp i hyresnämnden.

Läs ocksåStal smink för 300 000 – nu tar han över tvångsförvaltat hus

Läs mer:

Tvångsförvaltning av fastighet i Lund

Tvångsförvaltning i Lund skjuts upp

Läs ocksåSkandalboende rivs för att ge plats åt nya studentbostäderFöre och efter. Prime Livings moduler (till vänster) ska rivas till förmån för nya studentbostäder, här enligt en idéskiss från Arkitema.

Läs om tidigare tvångsförvaltningar av fastigheter som ägs av samma hyresvärd här.

Det här är en artikel från Hem & Hyras Svarta listan som uppdateras löpande. Se hela listan här.
Det här är en artikel från Hem & Hyras Svarta listan som uppdateras löpande. Se hela listan här.

Läs också Hem & Hyra utser: Sveriges värsta värdar - skandalvärd i mellansverige i topp Värst 2: Här är värden som drivit över 500 rättsprocesser Lättnad bland hyresgästerna efter tvångsförvaltningen

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.