HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Fortsatt tvångsförvaltning i Lund

Lund Fastigheten på Örnvägen i Lund tvångsförvaltades redan för två år sedan. Nu förlängs tvångsförvaltningen i ytterligare tre år, efter beslut i hyresnämnden.

Fastigheten på Örnvägen 12 A tvångsförvaltades hösten 2013 efter att fakturor till Lunds energi inte betalats i tid. Elförsörjningen till huset, med fyra hyreslägenheter, riskerade helt enkelt att upphöra. Efter att Hyresgästföreningen nu vänt sig till hyresnämnden om krav på att tvångsförvaltningen ska fortsätta, har hyresnämnden beslutat att fastighetsägaren får vänta i ytterligare tre år innan han själv har möjlighet att förvalta den igen. Under den två år långa tvångsförvaltningen har skötseln av fastigheten förbättrats avsevärt. Bråte som tidigare låg på tomten är bortforslat, trädgården sköts och den nya förvaltaren åtgärdar brister när hyresgästerna hör av sig, uppger Hyresgästföreningen.

Hyresnämnden skriver i sitt beslut om fortsatt tvångsförvaltning att det saknas förutsättningar i dagsläget för att fastigheten skulle kunna återgå till fastighetsägaren. ”Han har inte visat varken Hyresgästföreningen eller hyresgästerna att han har för avsikt att förvalta fastigheten”, skriver hyresnämnden i sitt beslut. Fastighetsägaren dök dessutom aldrig upp i hyresnämnden.

Läs ocksåSvartlistad värd åter i blåsvädret

Läs mer:

Tvångsförvaltning av fastighet i Lund

Tvångsförvaltning i Lund skjuts upp

Läs ocksåKlart med omedelbar tvångsförvaltning

Läs om tidigare tvångsförvaltningar av fastigheter som ägs av samma hyresvärd här.

Läs också SD-politiker satt i fängelse – riskerar tvångsförvaltning Värd struntade i att betala elräkningarna Värsta värden vann över kommunen

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.