Annons

Fortsatt tvångsförvaltning i Lund

Lund Fastigheten på Örnvägen i Lund tvångsförvaltades redan för två år sedan. Nu förlängs tvångsförvaltningen i ytterligare tre år, efter beslut i hyresnämnden.

Fastigheten på Örnvägen 12 A tvångsförvaltades hösten 2013 efter att fakturor till Lunds energi inte betalats i tid. Elförsörjningen till huset, med fyra hyreslägenheter, riskerade helt enkelt att upphöra. Efter att Hyresgästföreningen nu vänt sig till hyresnämnden om krav på att tvångsförvaltningen ska fortsätta, har hyresnämnden beslutat att fastighetsägaren får vänta i ytterligare tre år innan han själv har möjlighet att förvalta den igen. Under den två år långa tvångsförvaltningen har skötseln av fastigheten förbättrats avsevärt. Bråte som tidigare låg på tomten är bortforslat, trädgården sköts och den nya förvaltaren åtgärdar brister när hyresgästerna hör av sig, uppger Hyresgästföreningen.

Hyresnämnden skriver i sitt beslut om fortsatt tvångsförvaltning att det saknas förutsättningar i dagsläget för att fastigheten skulle kunna återgå till fastighetsägaren. ”Han har inte visat varken Hyresgästföreningen eller hyresgästerna att han har för avsikt att förvalta fastigheten”, skriver hyresnämnden i sitt beslut. Fastighetsägaren dök dessutom aldrig upp i hyresnämnden.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Läs mer:

Annons

Tvångsförvaltning av fastighet i Lund

Tvångsförvaltning i Lund skjuts upp

Annons
Läs ocksåBeslut om tvångsförvaltning – hyresgäster har flytt husetHuset kommer att omges av tvångsförvaltning.

Läs om tidigare tvångsförvaltningar av fastigheter som ägs av samma hyresvärd här.

Det här är en artikel från Hem & Hyras Svarta listan som uppdateras löpande. Se hela listan här.
Det här är en artikel från Hem & Hyras Svarta listan som uppdateras löpande. Se hela listan här.

Läs också Kalla element, inget varmvatten: Yvonne gav upp och flyttade – värden riskerar vite på 50 000 i månaden Här har hyresgästerna varit utan el och varmvatten hela vintern: ”För jävligt” Nya lagar 2022: Hyresvärdar kan tvingas sköta om sina hus, rökare kan få böta för fimpar Bengt och Eva anklagas för att ha hyrt ut svart till sonen - nu vräks det äldre paret

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.