HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Fortsatt tvångsförvaltning i Lund

Lund Fastigheten på Örnvägen i Lund tvångsförvaltades redan för två år sedan. Nu förlängs tvångsförvaltningen i ytterligare tre år, efter beslut i hyresnämnden.

Fastigheten på Örnvägen 12 A tvångsförvaltades hösten 2013 efter att fakturor till Lunds energi inte betalats i tid. Elförsörjningen till huset, med fyra hyreslägenheter, riskerade helt enkelt att upphöra. Efter att Hyresgästföreningen nu vänt sig till hyresnämnden om krav på att tvångsförvaltningen ska fortsätta, har hyresnämnden beslutat att fastighetsägaren får vänta i ytterligare tre år innan han själv har möjlighet att förvalta den igen. Under den två år långa tvångsförvaltningen har skötseln av fastigheten förbättrats avsevärt. Bråte som tidigare låg på tomten är bortforslat, trädgården sköts och den nya förvaltaren åtgärdar brister när hyresgästerna hör av sig, uppger Hyresgästföreningen.

Hyresnämnden skriver i sitt beslut om fortsatt tvångsförvaltning att det saknas förutsättningar i dagsläget för att fastigheten skulle kunna återgå till fastighetsägaren. ”Han har inte visat varken Hyresgästföreningen eller hyresgästerna att han har för avsikt att förvalta fastigheten”, skriver hyresnämnden i sitt beslut. Fastighetsägaren dök dessutom aldrig upp i hyresnämnden.

Läs ocksåNya lagar 2022: Hyresvärdar kan tvingas sköta om sina hus, rökare kan få böta för fimparYtterligare en hyresgäst krävs på rekordbelopp efter att ha rökt inomhus. Hyresvärden MKB kräver 337 000 kronor.

Läs mer:

Tvångsförvaltning av fastighet i Lund

Tvångsförvaltning i Lund skjuts upp

Läs ocksåBengt och Eva anklagas för att ha hyrt ut svart till sonen - nu vräks det äldre paret

Läs om tidigare tvångsförvaltningar av fastigheter som ägs av samma hyresvärd här.

Det här är en artikel från Hem & Hyras Svarta listan som uppdateras löpande. Se hela listan här.
Det här är en artikel från Hem & Hyras Svarta listan som uppdateras löpande. Se hela listan här.

Läs också Hovrätten slår fast: fortsatt tvångsförvaltning av skandalhus Ny folkbokföring i föreningslokal kan vara brottslig Hyresgäst får tillbaka 90 000 efter långdragen tvist

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.