HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Förvaltaren höjer hyran med 1,6 procent

Sundbyberg Förhandlingarna mellan Hyresgästföreningen och det kommunala bostadsbolaget Förvaltaren i Sundbyberg är klara. Hyrorna höjs med 1,6 procent från 1 januari 2019.

Förvaltaren yrkade ursprungligen på hyreshöjningar med 2 procent för nästa år. Efter förhandlingar med Hyresgästföreningen blir höjningen 1,6 procent. Förutsättningen för det snabba förhandlingsresultatet har varit väl genomarbetade underlag från bolagets sida. Viktiga faktorer har bland anant varit de ökade kostnader som bolaget står inför.

– Visst tittar vi på kostnadsutvecklingen, men också respektive bolags utvecklingsbehov och framtidsplaner. Förvaltaren behövde till exempel öka underhållet, vilket vi tog hänsyn till, säger Maria Wallstam, förhandlingsledare på Hyresgästföreningen i Stockholm.

Läs ocksåHyrorna klara i Strängnäs

Förvaltaren har cirka 8 000 lägenheter i Sundbybergs kommun.

Läs också Så blir hyrorna hos privata fastighetsägare i Jämtland Tvåårsavtal i tre kommunala bostadsbolag i Bohuslän Nya hyror i Falun och Ludvika Hyreshöjning för boende i Landskronahem

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.