Annons

Fritt fram att bada

Örebro Hoppa högt av glädje eller svalka dig med ett bad: Den med uteplats får numera ha pool och studsmatta.

​Sommaren 2010 var rekordvarm. Men många värdar förbjöd sina hyresgäster att bada på sina uteplatser.

Nu har värmen slagit till igen – men i år får du bada.

Annons
ANNONSGuide till hemförsäkringar

Under våren har hyresnämnden nämligen dömt till hyresgästernas fördel: Det är fritt fram för den med uteplats att använda pool. Samma regler gäller för studsmatta: Den som har uteplats får ha studsmatta så länge hoppandet inte stör grannarna.

Annons
Bolagen har trott att de bär ansvaret om en olycka händer och därför förbjudit pool och studsmatta. Men hyresnämnden slår fast att det är hyresgästen som är ansvarig. Alltså är det du som hyresgäst som får stå för eventuella kostnader vid till exempel en vattenskada. Kolla gärna vad din hemförsäkring täcker.
Hyresvärdar kan inte förbjuda pooler helt, men kan ändå begränsa storleken på poolen. Kbab i Karlstad och Öbo i Örebro tillåter i sommar pooler på max 500 liter på uteplatser. I Karlstad kommer större pooler än så att plockas bort och tas om hand.

Läs också Eva har haft sin blomstrande uteplats i över 30 år – nu riskerar hon att bli av med den Så mycket får värden snoka för att upptäcka svartuthyrning – och här går gränsen Kalla element, inget varmvatten: Yvonne gav upp och flyttade – värden riskerar vite på 50 000 i månaden Pojkvännen sålde knark från lägenhet – nu riskerar kvinnan vräkas Hans saker slängdes i förtid - stämmer kommunen på 94 000 kronor

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.