Annons

Frusen hyresgäst startade nätupprop

Helsingborg I vinter har Peter Jonasson och hans familj tvingats klä sig i varma tröjor och tjocka byxor. För att demonstrera sitt missnöje startade han facebookgruppen ”Helsingborgshem borde sänka hyrorna eftersom de har sänkt värmen!”.

− Jag tycker det är viktigt att visa vad man tycker. Genom en sådan här grupp kan fler föra fram sina åsikter, säger Peter Jonasson som anser att han själv borde få bestämma hur varmt han vill ha det i lägenheten med tanke på att hyran ständigt höjs.

I dag har facebookgruppen 302 medlemmar. Kommentarerna från medlemmarna vittnar om att Peter är långt ifrån ensam om att frysa i sitt hem.

ANNONSTänk rätt när du står inför en ny fastighetsaffär

”De har höjt min hyra med 400 kronor i månaden och ibland så har jag haft 18 grader i lägenheten, vi har fått sitta med flera tjocka tröjor på oss.”, skriver en av medlemmarna.

” Jag tycker att alla skulle kunna välja sin värme själva och att under vintern kanske betala en liten extra slant för värmen? Det hade jag mer än gärna gjort!”, skriver en annan frusen hyresgäst.

Annons

Trots den breda uppslutningen är Peter Jonasson lite besviken över att inte fler har anslutit sig till gruppen.

Läs ocksåParterna i Helsingborg hoppas på nya hyror innan jul – trots tidigare strandningarEn delad bild med en frilagd ung kvinna, en bild över ett bostadsområde och en skylt med texten Helsingborgshem på en tegelfasad.

− Det är ju trots allt väldigt många som bor hos Helsingborgshem, säger han och berättar att hans kollega startade en facebookgrupp som fick 3000 anhängare.
Facebookgruppen startade Peter Jonasson efter att ha skickat flera mejl till bostadsföretaget.

− Det enda svar jag fick var att om det är under 21 grader i lägenheten så kommer de och fixar det. Men jag fryser när det är 21 grader, säger han.

Annons

Någon reaktion från Helsingborgshem har han ännu inte fått. Men han känner sig ändå nöjd med genomslaget.

Läs ocksåUtslängd hyresgäst bosatte sig i trapphuset – döms till böterEn svart siluett av en mansperson framför en trappuppgång.

− Jag har fått många positiva kommentarer från andra hyresgäster, säger Peter Jonasson som hoppas på att ännu fler personer ansluter sig till nätuppropet.​

Läs också Anonym tipstjänst för hyresgäster - nytt sätt att jaga svarta kontrakt: "På gränsen till angiveri" Coliving-förespråkare vill ha utredning – vänder sig till regeringen Fick andra chans att bo kvar – ska ha hotat att ”slakta” värdens personal

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.