HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Fyllefester och förfall på slottet i Venngarn

Sigtuna Inbäddad i Sigtunas fagra grönska ligger Venngarns slott. Men bakom de stora slottsväggarna slutar idyllen. I den tidigare välskötta fastigheten härskar nu förfallet.
I slottet finns både enkelrum och lägenheter. En del är renoverade medan andra är extremt slitna. Möblerna som ingår i hyran är sjabbiga, värmen fungerar dåligt och på toaletterna frodas möglet. Ett möblerat rum på sju kvadratmeter utan toalett, dusch, kök eller garderober kostar exempelvis 4 000 kronor per månad och en liten etta med kokvrå 6 500 kronor.
 
– Det är flera som betalar för hög hyra men de klagar inte eftersom det är socialen som betalar, säger en av hyresgästerna.
 
Slottet var tidigare ett behandlingshem. När det såldes för tolv år sedan upphörde verksamheten och i dag finns ingen vårdpersonal kvar i huset. Ändå fortsätter den nuvarande hyresvärden att hyra ut bostäder till personer med missbruksproblem.
 
 
En hyresgäst berättar att det ofta är fyllefester och bråk på nätterna. Hyresvärden nås endast under dagtid, någon jour på kvällar eller helger finns inte:
 
– När jag klagade till hyresvärden blev han arg och hotfull, säger en hyresgäst som inte vågar framträda med namn.
 
Enligt Peter Svanberg på Hyresgästföreningen är det som händer på Venngarn oacceptabelt.
– Vi kan bara kräva åtgärder eller sänkt hyra om hyresgästerna begär det. Tyvärr är det många som inte vågar låta oss driva deras ärenden.
 
Jan Hellström, socialchef på Sigtuna kommun är bekymrad över situationen i Venngarn.
– Vi kommer att se över möjligheterna till tvångsförvaltning.
Hyresvärden Randolf Schünzel vill inte svara på några frågor.

Läs också Förvaltare åtalas för mångmiljonmutor Tvångsförvaltning för trakasserier och brister i fastigheten Svartlistad värd vägrade släppa in tvångsförvaltaren  Barnfamiljer saknar både värme och varmvatten Svartlistad värd åter i blåsvädret

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.