Annons

Gävle i topp bland bostadsägare

Gävleborg ​Gävle kommun är den nionde största ägaren av bostadsfastigheter i Sverige. Av de kommunala bostadsföretagen är Gavlegårdarna det femte största bolaget.

​Statliga Boverket har i en rapport listat de största ägarna av bostadsfastigheter i landet. Gävle ligger på nionde plats med nästan en miljon kvadratmeter bostadsyta.

De största bostadsfastighetsägarna är Stockholms och Göteborgs kommunala bostadsbolag följda av norska Acta och Akelius invest med adress på Bahamas.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Nummer fem och sex på listan är de kommunala bolagen i Malmö och Linköping, därefter kommer Stena AB, Linköpings kommun, Gävle kommun och Botkyrka kommun utanför Stockholm.

Annons

Hudiksvalls kommun är nummer två bland bostadsfastighetsägarna i Gävleborgs län och nummer 49 på listan över landets största ägare av bostadsfastigheter.

Din Bostad som äger många fastigheter i Gävle är nummer fem på listan över bostadsfastighetsägare, exklusive de kommunala bolagen.

Annons
Läs ocksåGavlegårdarnas hyror klara efter medling
Läs också Fördubblad p-avgift efter bostadsbolagets räntesmäll – hyresgästen Nathalie: ”Känns väldigt överdrivet” Räddningstjänsten kritiska mot kommunens missbruksboende - hög risk att fler dör Maria får bo kvar – utan inneboende: ”Jag måste ta ett beslut om framtiden” Maria bor delar av året i Turkiet för hälsans skull – hotas med vräkning: ”Det gnager i skallen”

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.