Annons

Gavlegårdarna backar

Gävle Nu backar Gavlegårdarna och lovar Kristin Selander och Mikael Johnson att de ska få fortsätta hyra hos dem. Men deras lägenhetsbyte dras till hyresnämnden.

Orsaken till att kommunala Gavlegårdarna först ville vräka gravida Kristin och hennes sambo Mikael är ett lägenhetsbyte paret gjorde för ett par månader sedan. Hyresvärden menar att det rör sig om ett skenbyte då den hyresgäst paret bytte lägenhet med redan sagt upp sitt nya hyreskontrakt.

En Facebookgrupp till stöd för Kristin och Mikael bildades igår förmiddag. Gruppen kallas Vi som kräver att Gavlegårdarna omgående ändrar sitt beslut och har i skrivande stund över tusen medlemmar.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Och nu har Gavlegårdarna backat. På bostadsföretagets Facebooksida skriver företagets VD Cathrine Holgersson:

Annons

Vi har idag meddelat familjen att vi kommer att garantera dem bostad oavsett utfall i hyresnämnden. Däremot avser vi att driva ärendet om skenbyte vidare till hyresnämnden då det är viktigt att få praxis rörande ansvar, krav och bevis i samband med byten. Detta då vi ser att byten ökar lavinartat i takt med bostadsbristen och det är mycket viktigt för Gävles bostadsmarknad att det inte förekommer skenbyten, som ju egentligen innebär att kösystemet sätts ur spel och att de bytande hyresgästerna går förbi den ordinarie kön.

Annons
Läs också Victorias hem hyrdes ut innan hon flyttat ut – får 20 000 i kränkningsersättning: "Det är ingenting!" Hyresgäst fick ingen hyresavi på flera år – nu blir hon vräkt för obetalda hyror Riskerar förlora sitt hyreskontrakt – hyrde ut åtta nätter via Airbnb Störningsjouren hittade kvinna inlåst i förråd – värden vill vräka en man i huset Tom bor i möglet - har väntat drygt ett år på hjälp från Hyresgästföreningen

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.