Annons

Gavlegårdarna höjer budet

Gävle ​Gavlegårdarna höjer sitt hyreskrav från 3,8 procent till 4,4 procent. Orsaken är att Gävle Energi höjer fjärrvärmetaxan från årsskiftet med hela 8 procent.

​Förhandlingsledare Mårten Gulin på Hyresgästföreningen i Gävle gillar inte den kraftiga höjning av hyreskravet som Gavlegårdarna gjort men poängterar att han vet att fjärrvärmekostnaden är en kostnad som företaget inte kommer undan.

– Det värsta i det här är att politikerna i kommunen inte förstår att den här höjningen påverkar Gavlegårdarnas möjligheter att underhålla sina fastigheter. Återigen får man skjuta underhåll framför sig, säger Mårten Gulin.

ANNONSFörsäkringsguiden.se: Din jämförelsetjänst för försäkringar

Höjningen av priset på fjärrvärme kommer att kosta Gavlegårdarna, en av Gävle Energis största kunder,  mellan 8 och 9 miljoner kronor.

Annons

– Att kräva en sådan stor summa på ett bräde och med noll framförhållning är inte bra. Och att komma med argumentet att även villaägare drabbas av dyrare fjärrvärme som vissa politiker brukar göra, det är bara dumt, säger Mårten Gulin.

Hem & Hyra har inte kunnat nå företrädare för Gävle Energi och Gävle kommun för en kommentar.

Annons
Läs ocksåHyresvärdar försöker lura sig till hyreshöjning: "Bedrägligt beteende"Henrik From på Hyresgästföreningen tycker att hyresvärdarna, som försöker få upp hyran retroaktivt från april, agerar fult.

 

Läs också Nya rekordkravet: Så vill värdarna höja hyrorna - igen Maria får bo kvar – utan inneboende: ”Jag måste ta ett beslut om framtiden” Chockhöjda hyran ligger fast – striden över för Nicholas: ”Jag blev lurad” Maria bor delar av året i Turkiet för hälsans skull – hotas med vräkning: ”Det gnager i skallen”

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.