Annons

Gavlegårdarna JO-anmäls

Gävle ​Christina Löfving, reporter på Arbetarbladet i Gävle, har JO-anmält kommunala Gavlegårdarna för att de vägrat lämna ut information om försäljningen av 239 lägenheter i stadsdelen Sätra i Gävle.

​Gavlegårdarna angav som skäl till att inte lämna ut information om vem som köpt Sätrafastigheterna att man först ville informera de berörda hyresgästerna. Men det mötet hölls ett par dagar efter att köpekontraktet med köparen Svedinger Fastigheter var klart och undertecknat.
– Det är principen som är det viktiga i det här sammanhanget, Gavlegårdarna är ett kommunalt bolag och de styrs av offentlighetsprincipen. Det är inte bara hyresgästerna som är med och äger de aktuella fastigheterna, det är alla Gävlebor och alla har rätt att få veta hur skattepengarna används, säger Christina Löfving.
Gavlegårdarna har till slutet av augusti på sig att yttra sig om JO-anmälan. JO:s beslut om Gavlegårdarna hade rätt att neka att lämna ut information om fastighetsaffären, kommer senare under hösten.

Annons
Annons
Läs också Guide till hemförsäkringar Så mycket får värden snoka för att upptäcka svartuthyrning – och här går gränsen Kalla element, inget varmvatten: Yvonne gav upp och flyttade – värden riskerar vite på 50 000 i månaden Gavlegårdarnas hyror klara efter medling Pojkvännen sålde knark från lägenhet – nu riskerar kvinnan vräkas Hans saker slängdes i förtid - stämmer kommunen på 94 000 kronor

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.