Annons

Gavlegårdarna sålde till Gävlebor

Gävle Hemlighetsmakeriet har varit stort runt vilka de nya köparna är. Gavlegårdarna kallade så sent som i måndags till informationsmöte och samma dag skrevs handlingarna under. ​

​På torsdagskvällen fick hyresgästerna i de fastigheter på Brynäs i Gävle som Gavlegårdarna sålt veta vilka deras nya värdar är. Nybildade företaget Gävlebo som ägs av åtta Gävleföretagare tar över de 371 lägenheterna från 1 april.

Annons
 
150 hyresgäster kom till mötet och fick höra vd:n i Gävlebo, Mats Söderström, gång på gång påpeka att inget kommer att förändras för hyresgästerna.
– De nya ägarna ingav förtroende men jag tror att de lovar mer än de känner till vad gäller avtalen med oss. Så det är bra att vi nu har många vittnen på vad de sagt, säger Annica Björsell, förhandlare på Hyresgästföreningen.
Många frågor ställdes på mötet bland annat om p-platser, avtal, boinflytande och hyror. På frågan om Gävlebo köpt fastigheterna på spekulation svarade vd att företagets mål är att förvalta, förädla och utveckla lägenheterna och att varken han eller de andra ägarna vill tappa ansiktet eller förlora sitt anseende genom att inte infria det.

Annons
Läs också Försäkringsguiden.se: Din jämförelsetjänst för försäkringar Därför måste gräsmattorna på Teds gård försvinna: "Annars går det åt pipsvängen" Maria får bo kvar – utan inneboende: ”Jag måste ta ett beslut om framtiden” Oro blandat med hopp efter bostadsbolagets försäljning: "Undrar om det kan bli sämre" Maria bor delar av året i Turkiet för hälsans skull – hotas med vräkning: ”Det gnager i skallen” Här skötte hyresgäster om gården – men sen skulle växterna väck: ”Chockerande”

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.