Annons

Göingehem bygger på längden och tvären

Östra Göinge Göingehems styrelse har beslutat om en lång rad projekt. Ett sexvåningshus i byn Knislinge ses som det mest anmärkningsvärda nybyggnationerna som bostadsbolaget projekterat.

Liksom många större kommuner ses bostadsbristen även drabba de mindre, ett exempel är Östra Göinge kommun. Bland annat därför beslöt det kommunala bostadsbolaget Göingehems styrelse att gå vidare med nyproduktion av flera nybyggnationer av hyresrätter.

I kvarteret Bränneriet i Broby planeras bland annat för 48 nya lägenheter med inflyttning senaste 2018. Sedan tidigare har åtta lägenheter planerats för kvarteet Ryttaren i Broby. Samtidigt, i grannbyn Knislinge, projekterar Göingehem för ett sexvåningshus med omkring 25 lägenheter liksom ett tvåvåningshus med 14 lägenheter.

Annons
ANNONSFörsäkringsguiden.se: Din jämförelsetjänst för försäkringar

I Glimåkra, tolv minuters bilfärd från Broby, planeras det för fyra marklägenheter i kvarteret Kitteln. Där utöver arbetar Göingehem för att inom en snar framtid sjösätta än fler byggplaner, detta för att möta ett ökat behov. Totalt uppskattas omkring 140 nya bostäder byggas i Göingehems regi fram till 2021. Avsikten är att samtliga projekts byggnationer ska ha påbörjats inom en femårs period.

Annons
Läs också Lennart är ensam kvar i hyreshuset som ska rivas men vägrar att flytta Hyresvärden satte hänglås på Dans förråd – men anklagade grannarna: ”De hade ingen koll” Vem ska bo i höghuset i Mariestads nya lyxområde? Kämpade för nybygge på granntomten - nu jämnas hans eget hus med marken Skräddaren satsar på Muraren - "Vi bygger nytt för att våra lägenheter inte räcker till"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.