Annons

Gösta överlämnade protest till Göran

Örebro ​- Folk vill fortsätta att hyra av Öbo, jag vill att de ska veta det, säger Gösta Karlsson.Måndag eftermiddag. En vanlig eftermiddag i Vivalla, Örebro. Förutom att hyresgästen Gösta Karlsson besöker vårdcentralen samtidigt som partiledaren Göran Hägglund (kd).

​Anledningen var inte sjukdom. Göran Hägglund var på studiebesök och då passade Gösta Karlsson på att överlämna Vivallabornas synpunkter på den väntade Öbo-utförsäljningen.

Annons
Öbo:s styrelse har flaggat för att man kommer att sälja mellan 1 000 och 1 500 lägenheter till en privat värd. Men till vilken, när och om det ens blir av är ännu oklart.
Hyresgästföreningens boråd i Vivalla, där Gösta Karlsson är ordförande, har genomfört dörrknackningar och intervjuat hyresgäster om vad de anser om att deras lägenheter kanske kommer att säljas. 
– Det är många som är oroliga här i Vivalla. Vi vet inte om eller till vem de ska sälja. Men folk vill inte hyra av en privat värd. Man vill hyra av Öbo, säger Gösta Karlsson.
Göran Hägglund lovade att föra budskapet vidare. Bland annat till bostadsminister Mats Odell.

Annons
Läs också Guide till hemförsäkringar Hemliga gruppen kartlägger misstänkta svartuthyrare: ”Vi måste kunna belägga med fakta om någon ljuger” De bygger bort bostadsbristen – för fåglar: "Roligt om vi fick hit en uggla" Örebro: Hyresgästföreningen flyttar in till stan – "Ivriga" Alingsåshem backar från försäljningsplaner: "Inte en god affär", säger vd:n "Inte klokt": 888 kronor för att byta ett lysrör – värden backade och sänkte priserna

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.