Annons

Göteborgs studenter får höjd hyra

Göteborg Drygt 6 000 hushåll hos SGS Studentbostäder får höjd hyra efter nyår.

Stiftelsen SGS Studentbostäder höjer hyrorna med 1,75 procent från och med 1 januari nästa år. Det står klart efter en uppgörelse med Hyresgästföreningen.

Höjningen motsvarar ytterligare 87 kronor i månaden för en lägenhet som i dag har en månadshyra på 5 000 kronor, och gäller alla de 5 500 lägenheter som SGS själva äger.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Utöver det omfattas ytterligare drygt 500 lägenheter som SGS hyr av andra fastighetsägare på Dr Linds gata, Ekbacka, Brahegatan, Kustgatan, Sten Sturegatan och i Gårda fabriker.

Även avgifterna för parkeringsplatser och garage höjs med 10 kronor i månaden. Avgifter för IT och kabel-tv förblir oförändrade.

Annons

Magnus Bonander, tillförordnad vd för SGS, upprepar sin företrädares ord från förra året när han kommenterar uppgörelsen på SGS hemsida:

Läs ocksåRebecka bor i fukt och mögel – felanmälningarna fastnar hos värdenEfter ett drygt halvår i sin studentlägenhet är Rebecka Stenmark besviken på sin hyresvärd SGS. Fuktproblemen har gjort den inglasade balkongen obrukbar och märks även av inne i lägenheten.

– Vi är väl medvetna om att hyrorna är en tung post i studenternas ekonomi, men eftersom SGS inte gör några stora vinster eller har ett stort kapital att ta av så är vi tvungna att höja hyrorna efter hand som kostnaderna ökar, skriver Magnus Bonander.

SGS hyr ytterligare drygt 1 000 bostäder av andra fastighetsägare där hyrorna ännu inte är färdigförhandlade.

Inför förhandlingarna hade SGS Studentbostäder yrkat på att få höja hyrorna med 2,9 procent, till följd av ökade kostnader för underhåll och reparationer. Senast hyran höjdes var vid förra årsskiftet.

Annons
Läs ocksåStudenter tar strid mot värdens hyreskrav: ”Fylls på med namn hela tiden”Andrzej Cahlenstein och Alexander Forsberg studerar båda vid Göteborgs universitet. Nu engagerar de sig i kampen mot hyreshöjningen som deras hyresvärd SGS vill få igenom.

Här kan du läsa mer om andra hyreshöjningar som är klara i Västra Götaland för 2013.

Här hittar du kraven från länets hyresvärdar inför förhandlingarna.

Läs också Två nya hyresuppgörelser klara i Västsverige – så höga blir de SGS höjer hyrorna för studenter i Göteborg Höjda hyror i Stenungsund och på Orust

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.