Annons

Gott resultat bakom Karlskronahems underhåll

Karlskrona Karlskronahem har ett bra år bakom sig och tror på framtiden. Det är sammanfattningen när nu bolaget har presenterat sitt ekonomiska resultat för 2012.

– Vårt resultat är inte något uppseendeväckande, vi levererar det vår ägare, kommunen, kräver, säger Karlskonahems ekonomichef Ann-Cathrine Sjöström.

Karlskrona kommun har ett vinstkrav på sitt bolag om två procents avkastning varje år och det klarar bolaget av, både nu och i framtiden, enligt prognosen.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Men den goda ekonomin har också andra effekter, sådana som hyresgästerna märker av. För tio år sedan avsattes nio miljoner kronor till planerat underhåll.

Annons

– I dag är vi uppe i 41 miljoner kronor. Det är det goda ränteläget som gör det och vi gör mycket miljöinvesteringar så att vi har koll på våra driftskostnader.

Uthyrningsläget är också gott. I princip alla lägenheter i beståndet är uthyrda, även om det kring månadsskiftena kan stå runt tio lägenheter tomma. Det är sådana som till exempel renoveras inför nästa hyresgäst.

Läs ocksåMarianne, Magnus och Mikael tvingas leva i förfallet hus – mitt i lyxområdet: ”Som att vi inte har människovärde”

– Vi märker ingen minskad efterfrågan trots arbetsmarknadsläget. Och Karlskrona kommun minskade faktiskt 2012, men det är inget vi märker av, säger Ann-Cathrine Sjöström.

Annons

Även framtiden ser ljus ut. Ränteläget har varit sjunkande ett tag och fortsätter förhoppningsvis på samma sätt. Då kan också Karlskronahem fälja sin vilja att hålla underhållsbudgeten på 30–40 miljoner kronor om året.

Läs också Fettklump på 40 ton hittades i avloppsrör – här är proppen som dykare fick hugga bort Kameror kan spåra fettklumpar - därför kan du tvingas betala om du slarvar med matoljan Fördubblad p-avgift efter bostadsbolagets räntesmäll – hyresgästen Nathalie: ”Känns väldigt överdrivet” Krisande hyresvärd förlorar hus – hundra hushåll påverkas av ekonomisk krasch

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.