Annons

Graflunds lämnar Norrköping

Norrköping Graflunds blir av med förvaltningen av 1 899 lägenheter i Norrköping när samtliga hyreshus säljs till Broadgate & Stendörren. En affär värd 950 miljoner kronor.
Foto: Jakob Kindesjö
,

Graflunds förvaltar i dag sex hyreshus i Hageby, Källvindsgatan och Bråbogatan i Norrköping. Men nu har bolaget som äger fastigheterna, Markarydsbostäder i Norrköping AB, sålts till Broadgate & Stendörren Fastigheter i Stockholm. I och med affären flyttar Graflunds från Norrköping då de blir av med sitt förvaltningsuppdrag.

Varför säljer ni av fastigheterna?

ANNONSGuide till hemförsäkringar

– De här fastigheterna ligger i ett bolag som byggdes upp 2005 och som inte har haft ett evighetsperspektiv från början. Faktum är att de har ägts i åtta år och det är inte något kortsiktigt ägande anser jag, säger Martin Bruck, talesperson för Obligo Investment Management, som förvaltar bolaget Hyresfastigheter i Sverige II AB.

I augusti sålde koncernen av sina hyreshus i Skäggetorp i Linköping och efter försäljningen i Norrköping lämnar man hyresmarknaden helt i Östergötland.

– Efter den här affären så blir den kvarvarande fastighetsportföljen mer koncentrerad till Mälardalen och det gör det mer effektivt att förvalta det beståndet som finns där, säger Martin Bruck.

Annons
Läs ocksåStadsdelen stryks från listan - samtidigt har brotten ökatOmrådespolisen Jonas Forssén i Klockaretorpet.

Har hyresgästerna informerats om försäljningen?

– Affären är ju inte genomförd ännu utan tänkt tillträde är satt i slutet av oktober. Så svaret är tills vidare nej men det kommer att ske när övertagandet är klart.

De nya ägarna Broadgate & Stendörren Fastigheter äger och förvaltar cirka 3 500 lägenheter i Stockholmsområdet, bland annat i Kista, Tensta och Rinkeby. Men bland hyresgästerna i Hageby i Norrköping var det få som kände till de nya ägarna.

Läs ocksåHageby får nya bostadskvarter

– Va, Stendörren? Nä, de har jag inte hört talas om, säger Linda Puttonen, hyresgäst hos Graflunds.

Annons

Vad tror du om den här affären?

– Ja, de kan ju inte bli sämre än Graflunds. Man kan ju hoppas att det blir bättre och att de har bättre koll på standarden i lägenheterna, för den är riktigt dålig här ute, säger hyresgästen Robida Gustafson.

Fakta: Hyreshus som ingår i affären

MARIELUND

Kvarteret Plysaren

Bråbogatan 1-19

CENTRALT VÄSTER

Kvarteret Röken

Källvindsgatan 17-25

HAGEBY

Kvarteret Porten

Timmermansgatan 1-27

Timmermansgatan 2-38

Grundläggaregatan 38-160

Grundläggaregatan 153-167

Kvarteret Valvet

Bäckgatan 24-46

Kvarteret Dörren

Hagebygatan 149-239

Timmermansgatan 64-66

Timmermansgatan 70-112

Pressaregatan 21-45

Läs också Så har Hageby blivit tryggare Allt färre brott i utsatta områden Nattfotbollen vände trenden i Hageby

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.